avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere administrator SRL in dizolvare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere administrator SRL in dizolvare

Buna,
Sunt asociat unic si administrator al unui SRL infiintat in urma cu 3 ani. Societatea nu a avut activitate, ONRC a cerut dizolvarea si lichidarea ei pe motiv de nedepunere situatii financiare, am platit ultima data 1500 lei impozitul minim si de cand a intrat in lichidare am primit instiintare de plata pt inca 2500 lei. Lichidatorul numit din oficiu nu vrea sa grabeasca lichidarea decat contra cost si eu se pare ca nu mai am niciun drept asupra societatii, insa am primit citatie sa ma prezint la tribunal pt datoriile respective. In aceste conditii e posibil ca statul sa imi execute bunurile personale pt a pati datoriile societatii?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 09:06, 23 Octombrie 2010
Daca se constata culpa dvs. in calitate de administrator, da.
Stati linistita, nu sunteti culpabila de nimic, au vazut probabil ca ati platit ceva si mizeaza pe faptul ca ar mai putea scoate ceva.
Singura dvs. vina este ca ati incercat sa faceti o afacere care din pacate nu a mers, si din cate stiu eu asta inca nu constituie contraventie / infractiune.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
dgnConsulting, Contabil
Ati putea sa imi spuneti va rog ce motive de acuzatie (pt constatarea culpei), ar putea sa mi se aduca?
Statul va executa bunurile personale decat in cadrul unui dosar distinct de dosarul de lichidare avand ca obiect cererea de atragere a raspunderii personale patrimoniale a persoanelor care au determinat starea de insolventa prin oricare din faptele prevazute la art 138 din Legea 85/2006.

Nu cred ca este cazul acum, posibil ca lichidatorul sa nu fi putut sa efectueze lichidarea la Registrul Comertului datorita faptului ca aveati datorii ( la Reg Com treb depus bilant de lichidare= bilant pe zero si certificat fiscal din care sa rezulte ca nu aveti datorii la stat)si ca urmare s-a adresat Tribunalului cu cerere de intrare a societatii in procedura simplificata a insolventei( direct faliment).

Eu va sfatuiesc sa nu va faceti probleme, este o datorie f mica, Tribunalul va constata ca firma nu o poate achita si se va inchide procedura, se va radia societatea. Ma indoiesc de faptul ca ar putea cineva ( lichidatorul sau AFP-ul )sa introduca cerere de atragere a raspunderii patrimoniale a administratorului pentru o suma atat de mica.


av. Bostina Elena
Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
In ceea ce priveste lichidatorul, cred ca putea sa efectueze lichidarea pt ca in luna iunie 2010, societatea avea datorii zero, fiidca am platit impozit, amenzi, toate datoriile catre stat. Insa mi-a zis ca fara 3000 de lei nu incepe sa efectueze lichidarea, eu nu mai aveam niciun drept asupra societatii si de atunci vad ca s-au mai adunat si alte datorii. De aceea nu inteleg de ce eu am obligatia sa platesc cei 2500 de lei dar drepturi nu mai am.

Alte discuții în legătură

Obligatii administrator dupa decesul asociatului unic Tyna_ Tyna_ Dupa decesul asociatului unic al unei societati comerciale m-ar interesa care sunt obligatiile administratorului firmei? Firma are datorii atat la stat cat si ... (vezi toată discuția)
Notificare de la lichidator dana4_dan dana4_dan Buna ziua. Sunt administratorul unei firme SRL, infiintata in anul 1999.In acesta firma mai sunt inca 2 administratori si 2 asociati de alta nationalitate ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii patrimoniale xyz1001 xyz1001 Buna ziua .am si eu o problema cu o societate unde am lucrat in urma cu mai bine de 10 ani . Dupa 5 ani de la plecarea mea din aceea societate , unde am lucrat ... (vezi toată discuția)