avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reorganizare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reorganizare asociatie

Buna ziua,

In cazul in care se reorganizeaza o asociatie,in sensul ca o parte din aceasta este absorbita de catre alta,se preaiau activul si pasivul aferent partii din asociatia veche,care a fost absorbita?
Imi puteti spune,va rog frumos,si baza legala?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:00, 20 August 2010
Buna seara .
In mod normal ar trebui sa scrie in OG 19/2000 ,privind asociatiile si fundatiile, incercati acolo .
Eu am o lichidare de asociatie , si nu prea gasesc legislatie amanuntita in acest sens .
In cartile de specialitate de drept civil,scrie de memorandum, registre care trebuie verificate ,la lichidarea unei asociatii/fundatii, ceea ce nu prea scrie in lege .
Nici norme metodologice de aplicare cred ca nu are Ordonanta 19/2000,cel putin nu am gasit .
Marius Bote .
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dizolvare - lichidare asociatie umanitara monb monb Am nevoie de un model de hotarare AGA pentru dizolvarea asociatiei. Daca puteti sa-mi spuneti si ca cat costa toate formalitatile legale de lichidare a ... (vezi toată discuția)
Lichidare fundatie  C.Niculescu C.Niculescu Buna. Am o fundatie pe care vreau sa o inchid. Nu avem activitate de peste 5 ani, nu avem patrimoniu si mai nou nu mai avem nici sediu. pt ca proprietarul ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie mikyangel mikyangel Am obtinut dizolvarea Asociatiei pe motiv ca nu mai avem bani in cont si nici nr minim de membrii fondatori si pentru dizolvare instanta a numit un cabinet de ... (vezi toată discuția)