Am obtinut dizolvarea Asociatiei pe motiv ca nu mai avem bani in cont si nici nr minim de membrii fondatori si pentru dizolvare instanta a numit un cabinet de insolventa.
Onorariul lor e 1000 lei + cheltuieli si noi nu avem nici un ban in cont. Ce optiuni avem in cazul asta si care sunt consecintele?
In plus ni sa cerut CIF-ul asociatiei(certificatul fiscal) in original si nu stiu daca e legal(eu stiam ca nu se da).
Ma puteti ajuta?
Buna ziua .
Procedura este prevazute de art.68 si urmatoarele,din O.G.nr.26/2000 ,si este foarte anevoioasa ,dureaza in jur de doi ani,avand in vedere ca numai memorandumul si bilantul final de lichidare,trebuie depus de catre lichidator,dupa minim 6 luni,de la data publicarii dizolvarii asociatiei.
Va trebuie neaparat un lichidator,altfel,vi se va respinge lichidarea asociatiei din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor , la Judecatorie . Cu privire la onorariu,sa stiti ca , 1,000 de lei nu reprezinta mult , avand in vedere ca el se va ocupa timp de doi ani de depunerea actelor la instanta si de lichidarea patrimoniului.Dar daca nu prea aveti disonibil in asociatie,puteti incerca totusi o negociere a onorarilui, cu acesta .
Cu stima,
Marius Bote .