avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit minim

Imi permit a va retine atentia si a va cere sprijinul intr-o problema de fiscalitate ce imi da mari batai de cap:

-sotul meu a fost administrator si asociat unic la o societate ce a avut ca obiect de activitate prestari de servicii in domeniul economic (evidente contabile, expertize, consultanta);
- in ianuarie 2009 a decedat si incepand cu 12.01.2009 pe firma nu au mai fost nici salariati;
- pana astazi 20.08.2010 nu am facut demersurile necesare in vederea lichidarii firmei (obiectul de activitate al societatii necesitand calificare si atestare speciale nu poate fi continuat de mostenitor) si dezbaterii succesiunii - fiica mea este unicul mostenitor, urmare a intelegerii dintre noi si a declaratiilor pe care le-am dat in fata notarului;
- pentru anul 2009 si 2010 pana la zi, nu au fost depuse declaratii la organul fiscal iar la Registrul Comertului nu au fost depuse bilanturile pentru 2008 si 2009;
- intrebarea mea este: pentru perioada mai 2009 si pana la zi societatea are ca obligatie de plata impozitul minim?
Legislatia face precizare numai cu privire la firmele ce au avut declarata suspendarea activitatii la Registrul Comertului. In situatia descrisa de mine legea nu distinge, dar este evident ca firma nu a mai avut organe statutare (administrator si asociat) si deci nu a avut cine lua decizii, dar era si in imposibilitatea de a-si continua obiectul de activitate - incepand cu 12.01.2010.

Multumindu-va pentru timpul acordat si cunoscand competenta si promptitudinea dumneavoastra in a oferi solutii imi pun mari sperante in raspunsul pe care il astept.

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:13, 31 August 2010
condoleante...

parerea mea este ca da, se datoreaza impozit minim pentru perioada mai 2009-la zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa forfetara pentru o fima care nu a desfasurat activitate Gabriela Budeanu Gabriela Budeanu Va rog sa ma ajutati cu informatii despre aceasta taxa. Pana acum n-am reusit sa aflu daca taxa forfetara se depune si pentru firmele care nu au avut deloc ... (vezi toată discuția)
Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)