avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul stagiar poate acorda data certa?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul stagiar poate acorda data certa?

Buna ziua !
Avocatul stagiar poate acorda data certa?
Cel mai recent răspuns: Andreea Tudor , Avocat 19:35, 13 Septembrie 2010
da
Nu poate. Statutul profesiei prevede:

Art. 290 - (1) Avocatul stagiar are dreptul de a pune concluzii numai la judecătorii.
(2) Avocatul stagiar poate efectua activităţile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a) şi b) din Lege.

Darea de data certa este la art. 3 lit. c), deci nu intra in atributiile unui stagiar.
Andreea Lisievici a scris:

Nu poate. Statutul profesiei prevede:

Art. 290 - (1) Avocatul stagiar are dreptul de a pune concluzii numai la judecătorii.
(2) Avocatul stagiar poate efectua activităţile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a) şi b) din Lege.
Darea de data certa este la art. 3 lit. c), deci nu intra in atributiile unui stagiar.

Asa prevede statutul. Legea, insa, in art. 22 alin (1), nu prevede restrictia din statut:
Art. 22 (1) Avocatul stagiar poate pune concluzii numai la judecatorie si
poate asista ori reprezenta partea la organele si institutiile prevazute la art. 3.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
Beth, utilizator
Articolul 22 e chiar mai restrictiv :). In tot cazul, spuneti ca nu are relevanta statutul?
practica este alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar Simonamr Simonamr Un avocat stagiar are dreptul de-a lua in raspundere cazuri care se prezinta la Curtea de Apel? (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters130254 ContSters130254 Buna ziua, Am si eu o intrebare f ciudata care nu-mi da pace si anume... Poate un consilier juridic atesta acte juridice cu privire la identitatea ... (vezi toată discuția)
Data certa clls clls Imi puteti spune daca un avocat stagiar poate da data certa unui act de comodat, potrivit Legii avocaturii din 2006? Va multumesc (vezi toată discuția)