avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat Stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat Stagiar

Un avocat stagiar are dreptul de-a lua in raspundere cazuri care se prezinta la Curtea de Apel?
Cel mai recent răspuns: ContSters192190 , utilizator 10:48, 7 Martie 2011
Un avocat stagiar poate pune concluzii doar in cauze care se judeca de catre judecatorie. Ce inseamna "a lua in raspundere"?
Potrivit art. 22 din Legea nr. 51/1995 (pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat) , avocatul stagiar poate pune concluzii numai la judecatorie.
Art. 290 al. 1 din Statutul profesiei de avocat prevede ca avocatul stagiar are dreptul de a pune concluzii numai la judecatorii.
Cat timp acel avocat stagiar nu depune concluzii(nici in forma orala nici scrisa), poate sa isi asume raspunderea. Poate face orice alt act (sa ceara administrare de probe, poate participa la interogatoriu, chiar inregistra cereri)
Cunosc multi colegi care se risca desi legea avocaturii nr 51/1995 interzice asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problematica avocat stagiar - punere concluzii horeabortan horeabortan Conform prevederilor legale in vigoare, avocatul stagiar poate pune concluzii doar la judecatorii. Daca am un client care are un caz in care este competenta o ... (vezi toată discuția)
Informatii despre barou stefanvl stefanvl Am si eu 2 intrebari: 1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?) 2)dupa cat timp ... (vezi toată discuția)