avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Problematica avocat stagiar - punere concluzii
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Problematica avocat stagiar - punere concluzii

Conform prevederilor legale in vigoare, avocatul stagiar poate pune concluzii doar la judecatorii.
Daca am un client care are un caz in care este competenta o instanta superioara (sa zicem tribunalul, contencios administrativ si fiscal) nu pot sa il reprezint?
Pot face in fata instantei respective orice act procedural cu exceptia punerii de concluzii sau nu pot intra deloc in fata instantei?
Daca sunt consilier juridic definitiv, cu drept de a pune concluzii la judecatorii, tribunal, curte de apel, dar inca nu am 5 ani vechime sa pot accede in avocatura ca definitiv, nu exista posibilitatea pastrarii drepturilor castigate in privirea punerii de concluzii? Pentru ca, totusi, am vechime in profesie si am sustinut un examen de definitivat.
Multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
horeabortan, utilizator
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 20:27, 8 Martie 2012
a pune concluzii la triubunal nu-i egal cu a pune concluzii pe fond
orice cerere are nevoie de sustinere/concluziii..si, prin urmare o cerere de amanare sustinuta de stagiar pe imposibiliatea indrumatorului de a se prezenta, lipsa raport expertiza, alte cateva zeci de motive..poate fi sustinuta doar de av definitiv
deci, lipsa de aparare la tribunal poate fi sustinuta doar de definitiv si nu de stagiar...
chiar asa! de ce ar vrea un av fie definitiv sau stagiar lipsa de aparare:">
Scuze, m-am gandit la ceva si am scris altceva. Am corectat. Intrebarea mea este aceeasi. Conform legii pot pune concluzii doar la judecatorie. In instantele superioare pot face ceva acte procedurale sau nu? Inteleg ca, sustinand admiterea in avocatura, pierd beneficiul punerii de concluzii castigat prin definitivatul ca si consilier juridic?
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
horeabortan, utilizator
ar insemna ca si un judecator la ICCJ cu sa zicem 20 de ani in profesie, daca se hotaraste sa devina avocat nu mai este bun decit la judecatorie?
Haideti sa nu exageram :D
Coroborand Legea 51/1995 cu statutul profesiei de avocat, dupa sustinerea examenului de admitere in avocatura, persoana care are 5 ani de vechime in functie juridica si are sustinut examenul de definitivat in profesia din care a venit este inscris direct pe tabloul avocatilor definitivi. Dupa 10 ani de profesie sau obtinerea titlului de doctor in drept, primirea in profesie se face pe baza de cerere, fara examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiv sau stagiar? Romică Stoica Romică Stoica O persoana care si-a dat recent definitivatul in functia de consilier juridic, si la luat, a luat examenul de admitere in barou. Acesta va fi avocat definitiv ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere avocatura consilieri juridici cu vechime 5 ani in profesie V-as ruga sa imi spuneti daca stiti in ce perioada, unde si cum se organizeaza concursul pentru admiterea in profesia de avocat pentru consilierii juridici cu ... (vezi toată discuția)