avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe mijloace de transport
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe mijloace de transport

Am platit in 4.03.2010 taxa auto pentru un Opel Vectra capacitate cilindrica 2172 390 lei echivalentul taxei pe 2010, iar in19.08.2010 am primit de la primarie o instiintare pentru stabillirea diferentei pe mijloace de transport in valoare de 198 lei pentru acelasi Opel Vectra( conform Legii 571/2003 si O.G. 92/2003 cu modificarile si completarile ulterioare). Vreau sa stiu daca e legal sa mi se ceara aceasta taxa dupa ce am platit toate taxele pentru anul 2010 in luna martie cand am beneficiat si de reducere. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 11:55, 20 August 2010
Diferenta de impozit a fost stabilita in baza OUG nr. 59/2010.
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 59 din 30 iunie 2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
ART. II (1) Pentru anul fiscal 2010, termenul de plată a diferenţelor de impozit rezultate în urma aplicării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă este 31 decembrie 2010.
(2) Persoanele fizice care achită integral până la data de 30 septembrie 2010 impozitele recalculate în urma aplicării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, pentru diferenţele rezultate, beneficiază de bonificaţia stabilită prin hotărârile consiliilor locale adoptate pentru anul 2010.
ART. III
Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică începând cu 1 iulie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit chirie sorinafelicia sorinafelicia am in proprietate 2 imobile , in unul locuiesc si pe cel de-al doilea intentionez sa-l inchiriez.Pentru cel de-al doilea imobil voi mai plati impozit ... (vezi toată discuția)
"ramasita" de plata la impozitul auto pf Crispy Crispy Buna ziua, daca am achitat impozitul auto integral in 2010, pana la data de 31.03.2010, este legal sa mi se mai perceapa un rest de plata, ca fiind ... (vezi toată discuția)
Impozit auto majorat iulie 2010 729cristian 729cristian Se poate ataca in justitie ordonanta guvernului prin care s-a modificat nivelul impozitului auto de la 1 iulie 2010? Este legala aplicarea retroactiva a ... (vezi toată discuția)