1. pot s-o ridic prin notele de sedinta fara sa ma prezint? (plangere contraventionala)
2. daca are legatura cu cauza si art respectiv nu a mai fost declarat neconstitutional exista vreun motiv ca instanta sa nu sesizeze CC?
multumesc
Curtea Constituţională decide asupra excepţiilor ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial privind neconstituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă în vigoare, care are legătură cu soluţionarea cauzei în orice fază a litigiului şi oricare ar fi obiectul acestuia.
Excepţia poate fi ridicată la cererea uneia dintre părţi sau, din oficiu, de către instanţa de judecată ori de arbitraj comercial. De asemenea, excepţia poate fi ridicată de procuror în faţa instanţei de judecată, în cauzele la care participă.
Exceptia o poti ridica printr-o cerere adresata instantei.
Instanta va respinge printr-o încheiere motivată cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, dacă excepţia este inadmisibilă, fiind contrară prevederilor art.29 alin.1-3 din Legea nr.47/1992.
am uitat ceva?(OTV?:P)
daca veti considera ca acest subiect este interesant dati-mi de stire! am nevoie de ajutor
mi se pare incredibil ceea ce se intampla in justitia noastra....
nu vreau sa spun "traim in Romania ...si asta ne ocupa tot timpul"
miercuri ma duc sa vad incheierea. adica aberatia precum ca exceptiile mele sunt inadmisibile!!!
poate sunt subiectiva la momentul asta!
nu vad niciun motiv sa nu trimita la Curte!......Dar poate chiar sunt eu idioata in momentul asta!
- Art 118, alin 1 din OUG 195 /2002 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pe aspectul competentei teritoriale a instantei de judecata, in raport cu art. 21 privind accesul liber la justitie, art. 24 referitoare la dreptul la apărare, ale art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale
- Art. 1141 , 116 Cod de procedura civila, raportate la prevederile constitutionale art. 21 din Constitutie privind accesul liber la justiţie, art.24 privind dreptul la apărare , art. 124 alin 2 privind infaptuirea justitiei si art. 6 Conventie
- Art. 47. din OG 2/2001 raportat la prevederile constitutionale :art 21, art. 24, si art 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.
- Art. 109. -(2) din OUG 195 /2002 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare in raport cu: art. 21 privind accesul liber la justitie, art. 24 referitoare la dreptul la apărare, ale art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale
Consideram ca dispoziţiile legale criticate încalcă prevederile constituţionale ale art. 21 privind accesul liber la justitie, ale art. 24 referitoare la dreptul la apărare, ale art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale referitoare la dreptul la un proces echitabil pentru urmatoarele:
MOTIVE
daca chiar vreti, pun si motivele, adica 9 pagini de motivare!
sotul meu, al carui caz il sustin, e nemultumit de prestatia mea ca avocat al casei!
daca chiar gresesc, mea culpa!