avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz la vanzarea unui apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz la vanzarea unui apartament mostenit

locuiesc intr-un apartament pe care il detin impreuna cu sora mea ramas mostenire de la parinti. As dori sa vand acest apartament si sa imi iau altul cu jumatate din banii obtinuti pe vanzarea lui. Problema este ca sora mea refuza vanzarea lui. Ce as putea face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:46, 20 August 2010
Daca nu este de acord cu vanzarea, trebuie sa deschideti o actiune impotriva sorei dvs. si sa o obligati sa va despagubeasca, platindu-va suma ce vi se cuvine.
sa o dati in judecata pe sora dvs.legea stipuleaza ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Solicitati in instanta iesirea din indiviziune.
IN cadrul acestei iesiri se va stabili care este valoarea intregului imobil.
In aceasta situatie sora dvs. are de ales intre varianta de a plati o suma de bani corespunzatoare cotei dvs. sau .. daca nu poate plati aceasta sulta puteti vinde bunul si sumele obtinute sa le impartiti potrivit cotelor.
V-as sugera sa aveti in vedere ca este o procedura care comporta multe riscuri .... v-as sugera sa va angajati un aparator cu .. ceva experienta.
buna ziua. va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune .
sora dvs. va va despagubi cu o sulta pt. cota parte din imobil ce vi se cuvine .
in caz contrar, imobilul se va vinde prin licitatie publica, dar veti avea de pierdut in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica-monica monica-monica Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: mostenire imobil, succesiune facuta, trei copii si sotul supravietuitor.Unul dintre copii doreste sa ... (vezi toată discuția)
Este necesar acordul ? denisenegoita denisenegoita In urma decesului tatalui meu , mama eu si sora mea am mostenit un apartament. Cota mamei este mult mai mare decat a mea si a surorii mele. Mama si eu suntem ... (vezi toată discuția)