locuiesc intr-un apartament pe care il detin impreuna cu sora mea ramas mostenire de la parinti. As dori sa vand acest apartament si sa imi iau altul cu jumatate din banii obtinuti pe vanzarea lui. Problema este ca sora mea refuza vanzarea lui. Ce as putea face in aceasta situatie?
Daca nu este de acord cu vanzarea, trebuie sa deschideti o actiune impotriva sorei dvs. si sa o obligati sa va despagubeasca, platindu-va suma ce vi se cuvine.
Solicitati in instanta iesirea din indiviziune.
IN cadrul acestei iesiri se va stabili care este valoarea intregului imobil.
In aceasta situatie sora dvs. are de ales intre varianta de a plati o suma de bani corespunzatoare cotei dvs. sau .. daca nu poate plati aceasta sulta puteti vinde bunul si sumele obtinute sa le impartiti potrivit cotelor.
V-as sugera sa aveti in vedere ca este o procedura care comporta multe riscuri .... v-as sugera sa va angajati un aparator cu .. ceva experienta.
buna ziua. va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune .
sora dvs. va va despagubi cu o sulta pt. cota parte din imobil ce vi se cuvine .
in caz contrar, imobilul se va vinde prin licitatie publica, dar veti avea de pierdut in acest caz.
Mostenire
monica-monica
Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: mostenire imobil, succesiune facuta, trei copii si sotul supravietuitor.Unul dintre copii doreste sa ... (vezi toată discuția)