avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: mostenire imobil, succesiune facuta, trei copii si sotul supravietuitor.Unul dintre copii doreste sa fie singurul propietar, fratele si parintele sunt de acord sa-i vanda partea lor DAR sora NU. Ce trebuie sa facem ca pt mostenirea in cauza sa fie un singur propietar? Va multumesc
buna ziua!
puteti sa instrainati catre frate cotele dvs, iar ulterior acesta sa promoveze o actiune de iesire din indiviziune.
succesorii copartasi pot face acte de instrainare a cotei succesorale , la notariat .
ulterior, fratele respectiv va trebui sa o cheme in instanta pe sora sa, pt. iesire din indiviziune.
se va plati o taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea bunurilor respective.
Buna ziua, instrainarea cotei inseamna vanzare? Ce reprezinta iesirea din indiviziune? Multumesc
instrainare=act prin care se transmite dr d eproprietate
iesirea din indiviziune= atribuirea bunului unui singur coproprietarl, cu obligatia pt acesta de a plati sulta.
Multumesc am inteles. Exista posibilitatea de a "obliga" sora sa-si vanda partea ei?

Alte discuții în legătură

Mostenire, datorie viosandu viosandu Buna ziua, Va rog daca se poate sa-mi dati mai multe detalii sau sfaturi cu privire la cazul ce pe scurt am sa vi-l prezint: Doi frati frate-sora (viitoarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia mostenirii (apartament)? Daniel1993 Daniel1993 Buna ziua. Detin din anul 2009, 50% dintr-un apartament lasat mostenire de tatal meu decedat, 50% ii revine sorei mele prin notariat. In prezent, as vrea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)