avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia mostenirii (apartament)?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia mostenirii (apartament)?

Buna ziua.

Detin din anul 2009, 50% dintr-un apartament lasat mostenire de tatal meu decedat, 50% ii revine sorei mele prin notariat.
In prezent, as vrea sa intru in posesia cotei parte de mostenire prin vanzarea locuintei, dar sunt amanat an de an fiind nevoit totodata sa-mi platesc impozitul pentru bunul care nu-l folosesc.

Cum as putea proceda pentru rezolvarea situatiei pe cale legala?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:42, 9 Iulie 2012
Daca sora dvs nu doreste sa vanda apartamentul pe cale amiabila, adica sa l vindeti impreuna sau sa faca partaj in urma caruia dvs sau dansa sa obtineti apartamentul contra unei sulte platita de cel care ramane cu bunul imobil, apelati la iesirea din indiviziune in instanta caci nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune. Instanta fie va atribui imobilul unui copartas contra unei sulte fie va hotari vanzarea imobilului si fiecare copartas isi va lua parte din pret conform cotelor mostenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat partea de mostenire Constantin54 Constantin54 Ce documente /actiuni trebuiesc intocmite/intreprinse pentru a cumpara partea de mostenire a sorei, casa si teren extravilan. (vezi toată discuția)
Mostenire monica-monica monica-monica Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: mostenire imobil, succesiune facuta, trei copii si sotul supravietuitor.Unul dintre copii doreste sa ... (vezi toată discuția)
Refuz la vanzarea unui apartament mostenit niemetz niemetz locuiesc intr-un apartament pe care il detin impreuna cu sora mea ramas mostenire de la parinti. As dori sa vand acest apartament si sa imi iau altul cu ... (vezi toată discuția)