avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparat partea de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparat partea de mostenire

Ce documente /actiuni trebuiesc intocmite/intreprinse pentru a cumpara partea de mostenire a sorei, casa si teren extravilan.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:47, 21 Februarie 2012
daca succesiunea este dezbatuta si doriti sa cumparati cota sorei, faceti partaj prin care dvs va reintregiti dreptul de proprietate asupra imobilului/imobilelor si altor bunuri mobile daca este cazul, platind o sulta sorei dvs conform cotei de mostenire a dansei prevazuta in certificatul de mostenitor.
Multumesc pentru raspuns!
Poate fi atacata actiunea?
Partajul poate fi facut pe cale amiabila la notar sau in instanta prin cerere de iesire din indiviziune, caci nimeni nu este obligat a ramane in indiviziune. In afara de sora dvs care s ar opune partajului insa prin cerere de iesire din indiviziune la instanta va fi chemata, nu se poate ataca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in posesia mostenirii (apartament)? Daniel1993 Daniel1993 Buna ziua. Detin din anul 2009, 50% dintr-un apartament lasat mostenire de tatal meu decedat, 50% ii revine sorei mele prin notariat. In prezent, as vrea ... (vezi toată discuția)
Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Disputa mostenire imobil doacea86 doacea86 Buna Disputa se refera la un imobil pt care s-a facut succesiune scoasa de mine, mama mea si sora, tata fiind decedat. Eu am facut cu mama mea contract ... (vezi toată discuția)