avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... disputa mostenire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

disputa mostenire imobil

Buna

Disputa se refera la un imobil pt care s-a facut succesiune scoasa de mine, mama mea si sora, tata fiind decedat.
Eu am facut cu mama mea contract de intretinere, iar acum sora mea isi revendica partea ei din imobil, ma ameninta ca vine cu executorul s-o pun in posesie, desi nu a existat nici un proces si nici o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Cum procedez mai departe? Are vreun drept executorul sa intre pe proprietate?
Eu cu familia mea si cu parintii mei am convietuit dintotdeauna, investind in aceasta proprietate.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:37, 17 Februarie 2012
Ati dezbatut succesiunea dupa Tata? Aveti certificat de mostenitor toate trei? Daca da, sora dvs are dreptul sa ceara iesirea din indiviziune, partajul, fie I'l faceti amiabil, fie in instanta.
Inteleg deci ca ati dezbatut succesiunea la notar. In aceste conditii, sora dvs. are dreptul sa intre oricand doreste in imobil.

Puteti totusi sa solicitati partajul mostenirii si sa ii platiti sorei o sulta in schimul partii ei din imobil
Eu nu-i contest dreptul la mostenire, insa are executorul vreun drept sa intre pe proprietatea mea? Neavand o hotarare .... Cum procedez cu executorul?
Daca nu o impiedicati sa intre in imobil si nu ii stanjeniti in niciun fel dreptul dansei de aft alaturi de dvs si mama proprietari nu are de ce sa apeleze la executor. Cel mai Bine asa cum v am spus si eu si colegul meu este sa faceti partajul.
Executorul nu o sa vina pentru ca nu are ce executa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire danieal danieal In data de 20 feb. mama mea mi-a aratat o citatie ptr.a se prezenta la un proces deschis de sora mea pentru iesirea din indiviziune pentru o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Mosteniri lasate in urma ContSters157367 ContSters157367 Decesul matusii mele a survenit in urma cu 6 ani.Matusa neavand sot sau copii , mostenitori sunt decat cei doi frati mai precis tatal meu si sora dansului. ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)