Decesul matusii mele a survenit in urma cu 6 ani.Matusa neavand sot sau copii , mostenitori sunt decat cei doi frati mai precis tatal meu si sora dansului.
De precizat este faptul ca defuncta locuia in acelasi oras cu sora ramasa in viata.
Am aflat de moartea matusii mele tarziu si de atunci imi pun intrebari daca pot sa revendic dreptul tatalui meu.
Am verificat la Primaria daca a fost schimbat rolul asa gandeam, ca poate a existat un act de instrainare pe care dansa sa/l fi facut deliberat.. Impozitele si taxele sunt platite dar sigur nu de matusa mea sau de mine.
Incerc sa iau legatura cu rudele in cauza dar sunt evitata permanent.
Notarul la care am fost mi-a spus sa vin cu actele de proprietate care sigur nu sunt la mine
Ce sfaturi imi puteti da avand in vedere hotararea de a revendica dreptul tatalui meu
Va multumesc,
Alenis
Se poate prezenta tatal dvs. in calitate de mostenitor, la Primarie si sa solicite un certificat de rol fiscal, precum si copii ale actelor de proprietate existente in dosar.
Apoi poate promova o actiune de partaj judiciar in instanta ,impotriva sorei sale, daca aceasta refuza sa se prezinte la notar.
av.M.Hornea
buna ziua.
cel mai probabil matusa dvs. s-a declarat unica succesoare a surorii sale .
altfel nu-mi pot explica de ce refuza orice contact cu dvs., si nici nu vad cine ar fi putut plati taxele si impozitele aferente pt. imobilul ce a apartinut defunctei dvs. matusi.
va trebui sa faceti demersuri pt. a afla daca s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa matusa dvs. defuncta.
Drepturi succesiune
werner
am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)