avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... achitare nota plata la hotel - actul de identitate al ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

achitare nota plata la hotel - actul de identitate al altei persoane

o prietena care a plecat in spania ieri a stat la un hotel cu buletinul meu, a consumat de la minibar si cred ca nu a stiut ca treb sa achite, a crezut ca e ca in strainatate, a plecat dar nimeni nu i-a zis nimic, ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 11:11, 22 August 2010
Pai ideal ar fi sa mearga sa plateasca consumatia :P
Daca nu, probabil ca nu se va intampla nimic, riscul restaurantului :P
sa inteleg ca dvs. i-ati "imprumutat" buletinu ca sa stea la hotel. nu mai intreb de ce ca nu are rost si probabil ca hotelul avand adresa dvs. a venit pe "capul" dvs., nu?
parerea mea este ca in primul rand cine a facut factura la sfarsitul sederii prietenei dvs. in hotel este responsabil ca n-a incasat cat trebuia dar cum la noi se poate orice, daca suma e prea mare spuneti ca nu stiti nimic si dati buletinu pierdut. ca oricum se va vedea ca nu dvs. ati semnat. daca chiar vreti sa rezolvati responsabil problema platiti hotelului si cereti chitanta si pe urma sau chiar inainte spuneti prietenei dvs., ca banuiesc ca sunteti apropiate din moment ce ce i-ati dat buletinu, toata treaba si sa va inapoieze banii platiti sau care urmeaza a fi platiti.
v-am spus, puteti sa o sunati si sa-i spuneti toata treaba si sa o intrebati daca va trimite banii ca sa platiti.

PS. eu am lucrat in SUA la Ritz Carlton (hotel de 5stele in SUA) si scuza-ma cazarea era 1000 $ pe noapte fara taxe si sa stii ca minibarul NU ERA INCLUS....asta ca sa nu se mai considerati ca minibarurile sunt free adica gratis....nu sunt.

bafta!
Ai auzit de falsul privind identitatea?

Inteleg sa-i imprumuti prietenei poseta, fardurile, ...chilotii...prietenu', dar sa-i imprumuti buletinu', p-asta n-am mai auzit-o!!!
Falsul privind identitatea poate fi retinuta in sarcina prietenei dv, asta numai in situatia in care a produs consecinte juridice. Faptul ca nu a existat un prejudiciu si nici nu va fi o plangere impotriva acesteia, nu contituie o problema.
av_andra13 a scris:

Falsul privind identitatea poate fi retinuta in sarcina prietenei dv, asta numai in situatia in care a produs consecinte juridice. Faptul ca nu a existat un prejudiciu si nici nu va fi o plangere impotriva acesteia, nu contituie o problema.

ART. 293 Cod Penal:
Falsul privind identitatea
Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce sau a menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat sau o altă unitate dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează încredinţarea unui înscris care serveşte pentru dovedirea stării civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fără drept.

@av_andra13
E clar ca domnisoara si-a imprumutat buletinul spre a fi folosit fara drept, din moment ce o ingrijoreaza doar faptul ca prietena, din nestiinta, nu a achitat factura.
Daca parintii nu i-au explicat ce consecinte poate avea fapta ei, as putea intelege, dar faptul ca dumneavoastra, ca avocat, pe un forum public dedicat problemelor juridice, nu incercati macar sa-i deschideti ochii si o incurajati ca nu e o problema, e dincolo de intelegerea mea!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
yvk, utilizator

Alte discuții în legătură

Consumatie minibar evva evva am fost intr-un hotel o zi, am consumat din minibar si cand am plecat receptionera nu m-a intrebat nimic, dupa aceea am inteles ca trebuia sa platesc ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru furt de identitate combinat cu diverse. Laurentiu-Claudiu Laurentiu-Claudiu Furt de identitate, fals în înscrisuri sub semnatura privata. [b]Problema mea[/b], am avut pe cineva in casa care a fugit cu niste bani,zicea ca lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Vecina care ne deranjeaza rdlscrmrs rdlscrmrs ma numesc radulescu marius si doresc un sfat de la un avocat.am o vecina care ne deranjeaza cu muzica non stop.am chemat si politia locala i-a dat amenda si nu ... (vezi toată discuția)