avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... achitare nota plata la hotel - actul de identitate al ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

achitare nota plata la hotel - actul de identitate al altei persoane

o prietena care a plecat in spania ieri a stat la un hotel cu buletinul meu, a consumat de la minibar si cred ca nu a stiut ca treb sa achite, a crezut ca e ca in strainatate, a plecat dar nimeni nu i-a zis nimic, ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 11:11, 22 August 2010
Daca nu exista plangere,nu putem sa ne referim la o fapta penala-in speta.

andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
andymaurul, utilizator
andymaurul a scris:

Daca nu exista plangere,nu putem sa ne referim la o fapta penala-in speta.

Fapta in sine are o incadrare juridica si e o fapta penala. Bineinteles ca nu e nevoie de studii juridice ca sa stii ca hotul neprins e negustor cinstit. Eu n-am calificat-o pe domnisoara ca infractoare. Personal ii doresc multa intelepciune!
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
yvk, utilizator
Daca cei de la hotel nu fac o plangere impotriva dvs. ( pentru ca ei au avut buletinul dvs. si nu stiu ca s-a folosit altcineva de el) si nu cer recuperarea prejudiciului faptele vor ramana la acest stadiu. Puteti sa-i "ajutati" pe cei de la hotel sa nu faca plangere achitand contravaloarea consumatiei respective, pentru a fi total linistita ca faptele se opresc aici. Daca vreti sa riscati putin nu va trebui sa achitati consumatia in cauza si sa asteptati sa vedeti cum reactioneaza cei de la hotel : depun sau nu depun reclamatie. De obicei nu depun reclamatie (daca suma este foarte mica - ca cea de o consumatie din minibar) pentru ca este prea mare balamucul pentru ei.
Dar faptul ca ati dat buletinul dvs. pentru a se folosi altcineva de el (macar doar pentru a se legitima cu el) constituie o infractiune si daca se depune plangere impotriva dvs. veti fi pedepsita conform codului penal. Trebuie sa dati foarte mare importanta acestui lucru, chiar daca in cazul de fata probabil ca nu va exista o plangere si nu se va merge mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumatie minibar evva evva am fost intr-un hotel o zi, am consumat din minibar si cand am plecat receptionera nu m-a intrebat nimic, dupa aceea am inteles ca trebuia sa platesc ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru furt de identitate combinat cu diverse. Laurentiu-Claudiu Laurentiu-Claudiu Furt de identitate, fals în înscrisuri sub semnatura privata. [b]Problema mea[/b], am avut pe cineva in casa care a fugit cu niste bani,zicea ca lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Vecina care ne deranjeaza rdlscrmrs rdlscrmrs ma numesc radulescu marius si doresc un sfat de la un avocat.am o vecina care ne deranjeaza cu muzica non stop.am chemat si politia locala i-a dat amenda si nu ... (vezi toată discuția)