avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Intrebare : Mama mea impreuna cu cei 5 frati are dreptul dupa decesul mamei lor la un teren intravilan de 60 de ari unde este construita si o casa.S-au inteles sa imparta terenul in 6 parti egale iar casa sa se vanda unuia dintre ei...deci aici nu sunt probleme.Problema este la Primaria orasului Gherla care nu este de acord deoarece doresc sa le cedam apx a 412 mp din teren ca sa construiasca ceva cai de acces si utilitati pt un viitor cartier de vile..mentionez ca in jurul casei si a pamantului...sunt doar terenuri agricole private primaria neavand nimic,dar este un plan de sistematizare la primaria orasului.
La intrebarea ca ce acte ne sunt necesare pt iesirea din indiviziune si impartirea terenului intre frati am primit urmatorul raspuns:,,Prin prevederile PUZ strada Apei pe terenul dvs,marginit de 2 cai de acces=strE si strF-au fost propuse 4 cladiri care se pot amplasa,fara cea existenta
Inconcluzie se pot amplasa 5 cladiri cu conditia asigurarii cailor de acces,cu acre dvs .nu sunteti de acord.Daca veti fi de acord sa cedati suprafatza de teren aferenta cailor de acces se va putea parcela terenul,,
Intrebare:Ne poate opri Primaria sa iesim din indiviziune daca nu cedam suprafatza mentionata?si sa nu ne elibereze autorizatii de constructii pentru posibilele viitoare constructii?
Multumesc anticipat
Cu deosebit respect...
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:11, 21 August 2010
Conform legii, nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
In privinta cedarii terenului in cauza, este posibila exproprierea pentru cauza de utilitate publica. Insa, conform legii, numai dupa o dreapta si prealabila despagubire. Exista o procedura biine stabilita privind exproprierea.
NU! Atata timp cat nu exista o hotarare de expropriere pentru cauza de utilitate publica (conform Legii 33/1994), primaria nu are ce cauta intr-o iesire din indiviziune intre coindivizari. Nu are calitate procesuala. Consultati un avocat si va veti lamuri repede. Intotdeauna autoritatile merg la intimidare. Fiti fermi. Primaria nu poate dispune de bunurile voastre in baza unui PUZ.
nu va poate bloca primaria. totul e sa dati in judecata primaria.
Daca este asa cum spuneti inseamana ca dl. Dragan va baga bete in roate, iar dl Chertes, pentru ca si el cunoaste planul de sistematizare (!), cred ca nu si-a facut datoria: era obligat sa solicite deschiderea procedurii succesorale notariale. Cred ca registrul de succesiuni este la domnul notar Fodor. Luati legatura cu domnul notar si verificati daca s-a solicitat procedura succesorala din oficiu. Daca nu, solicitati dumneavoastra d-lui secretar Chertes. Nu aveti nevoie de nici o aprobare din partea d-lui primar Dragan.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Darie Tudor, utilizator
puteti face iesirea din indiviziune
primaria nu va poate obliga sa cedati teren in favoarea unui cartier de vile-este o cerere abuziva,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mitzanu mitzanu Buna ziua! Posed un teren extravilan si vreau sa fac cadastru acestui teren si sa-i fac dezmembrarile. Am fost la Primarie si Oficiul de Cadastru, cei de ... (vezi toată discuția)
Strada privata vreau sa o cedez catre primarie Gherga Ioan Gherga Ioan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru ca nu stiu in ce direcite sa apuc.Ca sa explic mai pe larg detinatorul de drept a parcelei este mama mea si ... (vezi toată discuția)
Blocare acces drum anamaria1983 anamaria1983 Subiect: Blocare acces drum privat comun Buna ziua, Va rog sa ma luminati in urmatoarea problema: Sunt proprietara unui teren situat intr un cartier ... (vezi toată discuția)