avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE CU FINAL NEASTEPTAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE CU FINAL NEASTEPTAT

Am sa incep prin a va spune ca in luna iulie 2010 am primit prin donatie un teren intravilan de 4414 mp in localitatea Orsova. Terenul a apartinut bunicii sotiei in varsta de 86 ani si fratelui ei care a decedat in 1990, dintr-o frica exagerata fata de comunisti atat in timpul regimului cat si dupa si a unei anumite doze de necunoastere si indiferenta, acest pamant care figureaza in cartea funciara nu a fost revendicat si nu s-a folosit in nici un fel timp de 40 de ani din intamplare am aflat despre el si am facut succesiunea dupa fratele decedat al bunicii dupa care, urmasii de drept mi-au donat mie partea lor. Bunica sotiei a facut acelasi lucru si pe data de 15 iulie 2010 am intrat in posesia celor 4414 mp de pamant intravilan, intabulati cu drept de proprietate, acum incep problemele deoarece in cei 40 de ani scursi de la stramutarea orasului pe acel teren s-au construit mai multe institutii si cateva strazi, incercand sa fac masuratorile cadastrale am aflat ca deja institutiile in cauza au efectuat cadastrul eu nemaiputand face acest lucru pe pamantul meu. M-i s-a sugerat ca am fost expropriat in 1968-70, insa in extrasul de carte funciara in extenso sunt operate 2 decrete de expropriere in favoarea statului in urma carora a ramas suprafata de 4414 mp (suprafata initiala fusese de 11000 mp). Consultand un avocat am inteles ca institutiile pot invoca uzul capiunii iar eu nu voi mai obtine nimic.
Intrebarea mea este urmatoarea:
-in acest context care sunt pasii de urmat pentru a demonstra ca acest pamant imi apartine, chiar daca eu am extras de cf si nr. top, si cam care ar fi sansele mele in procente de a mai recupera ceva din acest pamant ?
-daca prin absurd ar mai exista un al treilea decret de expropriere care nu a fost operat in cartea funciara cine s-ar face vinovat de acest lucru si cum as pute sa-mi recuperez banii cheltuiti cu succesiunea si actele de donatie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:22, 21 August 2010
puteti sa ii actionati in judecata. nu cred ca opereaza aici invocarea uzucapiunii de catre acele institutii la care faceti referire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa imobilului lipseste din documentatia de expropriere Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Va rog sa-mi spuneti ce informati necesare reconstituirii dreptului asupra unei proprietati,conf. legii 10 / 2001, s-ar fi gasit in fisa imobilului ? Ma ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara maria dinca maria dinca Buna ziua. Cum pot afla daca un act de vanzare din anul 1947 a fost inscris in cartea funciara ca sa pot cere un extras. (vezi toată discuția)
Teren intravilan cu titlu de p. , fara intabulare. cum pot afla daca alta persoana a intabulat pe nedrept parcele din acest teren? Risediva Risediva Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema: Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea funciara si ... (vezi toată discuția)