avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O noua infractiune - cu executare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O noua infractiune - cu executare?

buna seara am si eu o intrebare....cunosc pe cineva care are 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si a mai facut un dosar de furt dar s-au restituit bunurile furate...intrebarea mea este...poate sa faca puscarie?
Cel mai recent răspuns: user.name , utilizator 10:50, 1 Septembrie 2010
Daca va fi condamnat pentru acest furt (daca va fi gasit vinovat de comiterea faptei) va executa ambele pedepse (se va revoca suspendarea condamnarii anterioare, deci va executa pedepsa ce i-a fost data si in plus se va adauga si pedepsa ce i se va da acum pentru furt).
Rodica Ciolca a scris:

Daca va fi condamnat pentru acest furt (daca va fi gasit vinovat de comiterea faptei) va executa ambele pedepse (se va revoca suspendarea condamnarii anterioare, deci va executa pedepsa ce i-a fost data si in plus se va adauga si pedepsa ce i se va da acum pentru furt).

adica depinde cum o sa il catalogheze procurorul...eu ce stiu este ca a stat cu respectiva pers intr-un apartament si se stransese banii de chirie 300euro si el i-a luat...deci nu s-a lasat cu bataie sau altceva mai grav....
Faptul ca a returnat bani, daca a facut acest lucru de buna voie si fara sa ii se puna in vedere de organele judiciare, contituie doar o circumstanta atenuanta, care poate duce la aplicarea unei pedeose mai blande, depinde acum daca nu se gasesc si circumstante agravante.....una ar fi persevernta in activitatea infractionala.
simonette12 a scris:

Da, ati inteles corect.
Daca infractiunea savarsita ulterior ar fi fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare, revocarea nu mai avea loc sau daca infractiunea savarsita era din culpa, insa cum infractiunea de furt este o infractiune intentionata iar din cele relatate de dvs. rezulta clar ca aceasta a fost savarsita in intervalul celor 4 ani si 6 luni- termen de incercare.
Din pacate prietenul dvs. nu a dat atentia cuvenita dispozitiilor art 83 din c.pen. inserate in hotararea anterioara, prin care instanta aduce la cunostinta inculpatului exact cele relatate de mine mai sus.

buna seara....m-am informat putin mai bine.....si am sa va relatez un pic mai explicit cazul.....persoana ce a savarsit furtul a locuit cu partea vatamata in aceeasi casa...erau studenti si stateau in chirie...iar banii ce i-a sustras erau la vedere....erau banii strasi de chirie la care au constribuit toate cele 3 persoane ce stateau in casa la momentul respectiv.....deci nu s-a intamplat sa fie bataie sau sa intre in casa cu forta......iar restul am povestit ce s-a intamplat.....sper ca asta va ajuta cu ceva si sa imi raspundeti daca va permite timpul...o seara frumoasa
Poate persoana vatamata isi retrage plangerea. Este furt la plangerea prealabila.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor intr-un proces penal nicolae_1984@yahoo.com nicolae_1984@yahoo.com buna ziua vreau o indrumare de cineva care cunoaste in domeniu.situatia este asa sunt cerecetat penal intr-un dosar de furt din locinta in care am stat cu ... (vezi toată discuția)
Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)