avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O noua infractiune - cu executare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O noua infractiune - cu executare?

buna seara am si eu o intrebare....cunosc pe cineva care are 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si a mai facut un dosar de furt dar s-au restituit bunurile furate...intrebarea mea este...poate sa faca puscarie?
Cel mai recent răspuns: user.name , utilizator 10:50, 1 Septembrie 2010
GabrielaA a scris:

Poate persoana vatamata isi retrage plangerea. Este furt la plangerea prealabila.

puteti sa imi explicati putin mai pe intelesul meu va rog frumos.....el deja a fost dat in tribunal ...mai poate sa isi traga pagubitul plangerea?
Da, se mai poate retrage plangerea daca incadrarea a fost art. 210 Cod penal.
Daca trimiterea in judecata s-a facut pentru infractiunea de la art. 210 C.p., atunci sa incerce cu orice PRET sa determine partea care a facut plangerea sa si-o retraga. Daca este trimis in judecata pentru infractiunea de furt, prev in art. 208 sau 209, sa ia legatura cu un avocat, pt ca lucrurile nu sunt deloc simple. In acest caz, va executa sigur in regim de detentie.
Daca este pe 208-209 ar trebui sa ceara schimbarea incadrarii pentru ca am inteles ca locuia cu partea vatamata.
GabrielaA a scris:

Daca este pe 208-209 ar trebui sa ceara schimbarea incadrarii pentru ca am inteles ca locuia cu partea vatamata.

multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor intr-un proces penal nicolae_1984@yahoo.com nicolae_1984@yahoo.com buna ziua vreau o indrumare de cineva care cunoaste in domeniu.situatia este asa sunt cerecetat penal intr-un dosar de furt din locinta in care am stat cu ... (vezi toată discuția)
Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)