avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apometre la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apometre la bloc

Am centrala proprie in apartament. Dupa montarea centralei nu am scos apometrele de pe conductele de apa calda ale blocului, au ramas acolo sigilate. Acum un an am facut verificarea metrologica a apometrelor mai putin pe cele pe care nu le folosesc (cele de pe apa calda). Pentru ca nu le-am verificat administratorul a hotarat sa-mi puna din oficiu 4 mc de apa calda, chiar daca eu nu consum apa calda din retea. M-ar interesa in baza carei reglementari face acest lucru si daca este legal acest lucru. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:34, 21 August 2010
Ati postat de 2 ori cam acelasi lucru. In celalat post spuneati ca :
Acum 5 ani mi-am montat centrala de apartament dar am pastrat la bucatarie si baie apometrele pe apa calda. Anul trecut am facut verificare metrologica a apometrelor mai putin a celor pe apa calda pe care nu le folosesc. Mentionez ca toate apometrele sunt sigilate de persoane autorizate. Deoarece nu le-am desfiintat si nici verificat administratorul mi-a pus din oficiu 4mc de apa calda. As dori sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala pentru acest lucru. Mie mi se pare ca este abuz atata timp cat poate vedea (la apometru) ca nu am consumat nici un pic de apa calda

Stergem unul din mesaje si va rog sa nu mai procedati asa!

De obicei, atunci cand se instaleaza o centrala de apartament, se intocmeste un proces verbal de debransare. Acesta se face dupa ce se taie conductele de caldura si apa calda si se aplica dopuri, se blindeaza. Cu aceasta ocazie se desfiinteaza, se demonteaza apometrele de pe apa calda. Ce sens are sa se mentina acele apometre daca nu se folosesc?
Chemati un instalator si pe administrator si procedati acum la desfiintarea apometrelo de pe conducta de apa calda si sigilarea conductelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Acuzatie nefondata furt de apa calda claudi72 claudi72 Detin un apartamet in care se locuieste rar, adica din 2006 pana in 2012 nu a locuit nimeni, in 2012 s-a locuit 5 luni, iar din sept.2015 pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Ajutor motandegalati motandegalati buna ziua as dori daca se poate sa ma ajute cineva,sunt dat in judecata de asociatia unde locuiesc pentru neplatata intretineri,recunosc ca sunt dator dar ... (vezi toată discuția)