am nascut acum patru luni am beneficiat de cele 126 zile de concediu medical am stat o luna si zece zile in concediu indemnizatie copii si am hotarat sa ma intorc la servici.Cat timp ma protezeaja legea sa nu fiu data afara avand in vedere ca eu as mai fi putut sta 1 an si7 luni acasa sau daca este posibil sa ma intorc inapoi in concediu indemnizatie copii dupa cateva luni de lucru avand in vedere ca copilul nu a implinit doi ani?
multumesc celor care imi raspund,roberta
1. Legea nu va protejeaza, in mod special, mai mult decat pe ceilalti salariati.
2. Nu vi se poate inceta CIM in timp ce sunteti in CCC pana la 2 ani.
3. Puteti sa intrati din nou in CCC pana la 2 ani.
Art.3 din OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului prevede ca persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal vor primi un stimulent in cuantum lunar de 100 lei pentru cresterea copilului pana la 2 ani (3 ani pentru copilul cu handicap).
Art.17 alin.(1) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national prevede ca salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de bazasi vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
Din Contractul coleciv de munca la nivel national, la art.16 alin.(10) aflam si faptul ca femeile gravide, lauzele si cele care alapteaza nu pot fi obligate sa presteze munca de noapte.
multumesc pentru raspuns
am inteles ca in aceasta perioada in care lucrez <chiar daca as fi putut sa stau acasa>angajatorul poate sa incheie collaborarea cu mine,ceea ce nu am inteles este daca angajatorul hotareste sa incheiem colaborarea eu ma pot intoarce in ccc?
multumesc ,roberta