As dori sa stiu daca matusa mea (sora cu tatal meu) la 89 de ani mai poate vinde bunurile pe care le are. Vanzarea caselor si a bunurilor se face doar pe hartie caci batrana este extrem de influentata de o ruda mult mai indepartata care incearca sa obtina intreaga avere a acesteia. Eu , fratele meu si inca o fata infiata suntem mostenitorii cei mai apropiati ca si rude, nu dorim sa o agresam in nici un fel pe batrana dar am dori sa stim daca ne putem proteja in vreun fel. Eu personal am grija de ea, ii duc mancare, medicamente si tot ce are nevoie, de cateva saptamani am grija de ea zi si noapte, caci si a rupt picioarele si e la pat. Si infirmierele de la spital ma fac de ras caci sunt proasta , eu o ingrijesc si altul vine chiar si la spital, in lipsa mea, cu notar si face acte pe ascuns, desi ea este sedata. I a dat acestei rude dreptul de retragere in mai multe conturi cu sume foarte mari, ii da apartamente lui si fratilor lui, chiar daca acestia nici nu ii calca pragul, a fost deja pacalita de alta ruda si acum incearca sa recupereze ceva ( exista reclamatii la politie) dar sansele sunt zero. Eu as vrea sa stiu daca tot ce face ea acum poate fi anulat in vreun fel dupa moartea ei.
Da pot fi anulate in instanta actele de vanzare cumparare.Urmariti insa unde se duce averea si avertizati pe potentialii cumparatori , sa nu cumpere...caci vor ramane cu banii in vant!!!Adunati dovezi scriptice si martori care sa declare starea matusii atunci cand aceasta semna in fata notarului...Faceti o plangere si la Uniunea Notarilor pentru lipsa de profesionalism...
Da, as anunta pe cumparator dar acesta face acte cu buna stiinta . El incearca sa scoata de la batrana tot ce poate, cu orice mijloace si valoarea bunurilor este foarte mare. E vorba de apartamente in Bucuresti, tablouri, obiecte de colectie, mobilier, bibelouri etc. Deja au plecat bijuteriile de valoare, catre alta ruda care acum nu mai poate fi contactata, impotriva careia batrana acum a facut plangere penala.
Batrana sufera de vreo boala care ii influenteaza capacitatea decizionala? numai asa se poate dovedi lipsa de profesionalism a notarului care intocmeste actele. Iar boala trebuie sa fie diagnosticata de medicii spitalului. La fel si medicamentele care i se administreaza, trebuie verificat daca acestea isi faceau efectul in momentul semnarii actelor in fata notarului, fie ca sunt sedative sau alt gen de doctorii care afecteaza capacitatea decizionala.