avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde si cu-i sa ma adresez ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde si cu-i sa ma adresez ?

Buna sera,

Doresc sa depun plangere prealabila de incepere a urmaririi penale impotriva unui functionar roman al Curtii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg pentru fals in declaratii sub semnatura privata si abuz/neglijenta in serviciu .

Va rog, d-lor consilieri si avocati : cui ma adresez?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
nimar, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 19:58, 22 August 2010
Plangerea prealbila se depune la parchetul competent teritorial.Daca plangerea este gresit indreptata, organele de urmarire penala o vor trimite organului competent.
Confrom Art. 30 C pp , Competenta pentru infractiunile savarsite in tara se stabileste dupa cum urmeaza:
Competenta dupa teritoriu este determinata de:
a) locul unde a fost savarsita infractiunea;
b) locul unde a fost prins faptuitorul;
c) locul unde locuieste faptuitorul;
d) locul unde locuieste persoana vatamata.
Judecarea cauzei revine aceleia dintre instantele competente potrivit alin. 1, in a carei circumscriptie s-a efectuat urmarirea penala. Cand urmarirea penala se efectueaza de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de catre parchetele de pe langa curtile de apel ori de pe langa tribunale sau de catre un organ de cercetare central ori judetean, procurorul, prin rechizitoriu, stabileste careia dintre instantele prevazute in alin. 1 ii revine competenta de a judeca, tinand seama ca, in raport cu imprejurarile cauzei, sa fie asigurata buna desfasurare a procesului penal. Prin "locul savarsirii infractiunii" se intelege locul unde s-a desfasurat activitatea infractionala, in totul sau in parte, ori locul unde s-a produs rezultatul acesteia.
Art. 31 Competenta pentru infractiunile savarsite in strainatate:
Infractiunile savarsite in afara teritoriului tarii se judeca, dupa caz, de catre instantele civile sau militare in a caror circumscriptie isi are domiciliul sau locuieste faptuitorul. Daca acesta nu are domiciliul si nici nu locuieste in Romania, iar fapta este de competenta judecatoriei, se judeca de Judecatoria Sectorului 2, iar in celelalte cazuri, de instanta competenta dupa materie si calitatea persoanei, din municipiul Bucuresti, afara de cazul cand prin lege se dispune altfel.
Infractiunea savarsita pe o nava este de competenta instantei in a carei circumscriptie se afla primul port roman in care ancoreaza nava, afara de cazul in care prin lege se dispune altfel. Infractiunea savarsita pe o aeronava este de competenta instantei in a carei circumscriptie se afla primul loc de aterizare pe teritoriul roman.Daca nava nu ancoreaza intr-un port roman sau daca aeronava nu aterizeaza pe teritoriul roman, competenta este cea prevazuta in alin. 1, afara de cazul in care prin lege se dispune altfel.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul la care se pune plangerea penala haiawata haiawata Plangerea penala se depune la Parchetul de la domiciliul partii vatamate sau la Parchetul de la domiciliul faptuitorului? Daca eu sunt din Cluj si am fost ... (vezi toată discuția)
Plangere penala katai82 katai82 Buna ziua, Unde trebuie depusa o plangere penala pentru loviri si alte violente? Multumesc! (vezi toată discuția)
Competenta parchet ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am domiciliul din CI pe raza Sectorului 6. Desi nu mai locuiesc efectiv la adresa de domiciliu, acolo imi e trimisa toata corespondenta si am acces ... (vezi toată discuția)