avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri facturi din slariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri facturi din slariu

In urma cu ceva timp am semnat un contract prin care solicitam retinerea din salariu a platilor la telefon. deoarece am un litigiu cu societatea de telefonie, privind costurile suplimentare si neeliberea facturilor, nu mai doresc sa mi se retina din salariu costurile urmanda ca eu sa platesc la data primirii facturilor. Doresc sa stiu daca pot sa solicit angajatorului , unilateal, sa nu mai imi retina din salariu consturile abonamentelor de telefon.. multumesc.
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 09:14, 24 August 2010
In principiu, da. Se poate aprecia exact asupra acestei probleme numai daca sunt conoscute clauzele contractuale, mai ales cele referitoare la rezilierea contractului pe care l-ati incheiat cu angajatorul. este oricum un contract atipic.
in concluzie pot solicita, in baza codului muncii si a codului procedura civila sa nu mi se mai retina suma de bani. angajatorul este obligat sa de/a curs cererii mele? daca nu vrea care este continuarea. multumesc pentru timpul acordat.
Codul muncii
Art. 164. [reţinerile din salariu]
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.


angajatorul trebuie (e obligat) sa dea curs cererii. pentru ca nu mai vreti sa platiti asa facturile. doar nu e poprire pe salariu...
Buna ziua !
Asa cum a precizat si colegul avocat , raspunsul la intrebarea dvs. tine de prevederile contractului incheiat cu operatorul de telefonie . Daca nu s-a specificat expres in acest contract faptul ca plata se face prin retineri directe din salariu aveti sanse de reusita ....
aici avem plata unui furnizor al salariatului de catre angajator prin retinere din salariu pentru ca asa s-au inteles salariatul cu angajatorul (ca modalitate de plata furnizor). daca salariatul nu mai vrea sa plateasca asa, sau relatia cu furnizorul respectiv inceteaza, cum sa-i mai retina din salariu? pe ce baza? sa-i plateasca, ce?

Art. 164. [reţinerile din salariu]
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.

Alte discuții în legătură

Retinere salariala la sfarsitul contractului Jambi77 Jambi77 Buna seara Pana pe data de 30 mai a.c. am fost angajat la o firma bucuresteana care avea un contract de publicitate cu o companie de telecomunicatii. Deci eu ... (vezi toată discuția)
Plata salariu predaangela predaangela in situatia in care nu s-a intocmit nota de lichidare in ultima zi a preavizului de 20 de zile lucratoare, pentru disponibilizare, dar nu exista datorii ale ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu olga2 olga2 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie : sunt salariata a unei societati comerciale de transoprt international de marfuri in functia ... (vezi toată discuția)