avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii limita de varsta la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii limita de varsta la angajare

este legala excluderea candidatilor pentru ocuparea unui post vacant pe criterii de varsta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 11 Octombrie 2007
daca sunt minori si conditiile de grupa nu o permit - da este legala:P
Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze.
Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute de lege, care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.
Daca persoana respectiva era major, atunci nu aveau dreptul sa-l excluda de la concurs.

P.S.
Subscriu la cele scrise anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu angajarea din cauza proprii pe salariu ciucifer ciucifer nu vrea nimeni sa ma angajeze cind aude de poprire pe salariu,ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v Buna ziua am o intrebare daca se poate: -cazierul judiciar si cazierul rutier pot fi folosite ca criteriu de selectie a unor candidati la ocuparea unui loc ... (vezi toată discuția)
Grefieri crin1988 crin1988 Daca o persoana are un hadicap este acceptata pentru inscrierea scolii de grefieri sau pentru ocuparea unui post pe baza de concurs ? (vezi toată discuția)