avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie furt

Buna ziua,

Va rog daca puteti ajutati-ma cu niste informatii.

Am primit o citatie de la politie pentru a ma prezenta intr-un dosar penal fiind reclamat.

Am mai multe intrebari:

citatia era pentru 27 iulie, eu am primit-o abia in 20 august!; nu stiu insa cum pot dovedi asta, avand in vedere ca pe respectiva citatie era doar o stampila posta, 19 iulie; ce se intampla in acest caz?

sunt reclamata de furt, de catre un fost coleg (am aflat de la alti colegi), mai in varsta, caruia i s-a furat portofelul si care a decis sa ma reclame pe mine pentru ca tocmai atunci eu am plecat de la firma respectiva (demisie)

nu am nimic cu persoana respectiva, e un om mai in varsta (ingrijitor), insa nu inteleg! stiu ca a fost influentat de cineva, ca urmare a faptului ca am decis sa pelc din firma...cu toate acestea insa, exista actiuni si actiuni!poate oricine sa te reclame pentru furt? pe baza a ce? cand eu stiu f bine ca nu am absolut nicio legatura cu asa ceva.

ce se poate intampla? te pomenesti ca pe baza a o reclamatie pot fi trimisa in judecata sau mai rau? ce trebuie sa fac eu acum? marturisesc ca m-am blocat si nu stiu cum sa procedez. nu am avut si nu credeam sa am vreo astfel de problema! trebuie sa iau legatura cu politia? sa imi angajez avocat?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 10:44, 24 August 2010
prezentati-va la politie impreuna cu un avocat, de preferat. daca sunteti nevinovata, nu aveti de ce va face griji.
puteti formula impreuna cu avocatul dvs, o plangere pt denunt calomnios.
Se vor face cercetari. Chiar daca sunteti nevinovata va sfatuiesc sa va duceti cu un avocat la Politie, deoarece pe langa ajutorul unui profesionist, prezenta avocatului va ajuta mult si dpdv al confortului psihic.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Da, trebuie sa va prezentati la audiere chiar daca nu ati comis infractiunea.
Si eu sunt de parere ca este indicat sa va prezentati insotit de avocat daca sunteti nevinovat intrucat o declaratie data aiurea va poate autoincrimina si daca mai exista si alte probe veti ajunge la condamnare.

avocat Claudiu Lascoschi
mergeti la politie, ascultati intai invinuirile care vi se aduc, apoi nu recunoasteti nimic, fara probe plangerea colegului nu are nici o valoare.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Il tot sun pe subinspectorul care mi-a trimis citatia, de vineri, de cam 3 ori pe zi. Nu este in unitate si pace.

Avand in vedere ca oricum am primit citatia (mult) dupa data la care trebuia sa ma prezint si nu il prind pe domnul respectiv, ce fac? Ma duc la sectia respectiva direct? Sau imi caut un avocat si il trimit pe dansul/ dansa? Mi-e ca ma pomenesc cu cine stie ce alta treaba (amenda, vreun mandat etc..). De vineri de cand am primit citatia, nu prea mai dorm, este o stiuatie stresanta pentru mine si foarte neplacuta, imi provoaca discutii aprinse in familie si eu fiind intr-o perioada emotiva nu reactionez foarte bine.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Citatie recomandata de la politie popescu_87 popescu_87 Buna seara!Astazi am fost anuntata telefonic ca am primit o citatie de la politie pentru o plangere penala de la viitoarea soacra impotirva mea si a ... (vezi toată discuția)
Sustragere bani casierie legal_issue legal_issue Buna ziua, In ultimii 5 ani, ca si casiera a unei institutii publice mi-am insusit bani din casierie. In urma controlului Curtii de conturi, s-a descoperit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! exista o situație in care ma aflu și nu știu cum ... Pufy1240 sckxs Pufy1240 sckxs Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu știu cum sa procedez .As fi recunoscător dacă mi ați Răspunde la următoarele întrebări . Povestea ... (vezi toată discuția)