avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragere bani casierie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragere bani casierie

Buna ziua,
In ultimii 5 ani, ca si casiera a unei institutii publice mi-am insusit bani din casierie. In urma controlului Curtii de conturi, s-a descoperit prejudiciul si am restituit aprox. 20.000 euro,ramanand de plata 10.000 euro penalizari. Totusi, luna aceasta am primit o citatie de la politie, in calitate de invinuit, desi institutia nu a depus plangere. Ce se poate intampla mai departe si unde ar fi incadrata fapta mea? Este nevoie sa merg cu un avocat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:40, 21 August 2010
Ai prejudiciat statul in primul rand,iar in al doilea politia s-a autosesizat sau a fost sesizata de organele de control.Ai nevoie de avocat,dar se te vei alege cu dosar penal,imi pare rau sa ti-o spun.Nu vreau sa te descurajez,dar s-ar putea sa ajungi sa fii si condamnat.Este foarte grav ceea ce ai facut.
normal ca-ti trebuie avocat pt. asemenea fapta.
legal_issue a scris:

.... unde ar fi incadrata fapta mea? Este nevoie sa merg cu un avocat? Multumesc.

Delapidare ,ca si incadrare,da cauta un avocat bun,dar .......
Conteaza mai putin ca ai restituit banii,ramane fapta pe care ai comis-o. Institutia unde lucrezi are interesul sa-si recupereze toate debitele produse de tine,se v-a constitui parte civila in proces ,pe langa cel penal.Nu cred ca scapi cu ,,neinceperea urmaririi penale".
Conteaza sa va aparati corespunzator in toate fazele procesului penal, deoarece chiar daca se preconizeaza o condamnare, conteaza cuantumul pedepsei, daca aceasta pedeapsa este cu executare sau nu etc. Bineinteles ca va trebuie un avocat, acesta urmand sa studieze, pe langa circumstantele faptei si circumstantele personale. Aveti o problema serioasa, iar sfatul meu e sa consultati un avocat. Succes!

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

Alte discuții în legătură

Retinere de permis de conducere pentru neacordare de prioritate si amenda. Marius_Claudiu Marius_Claudiu Astazi mi sa retinut permisu de conducere din cauza ca cica nu am acordat prioritate.Politia era la circa la 40 m distanta,plecand de pe loc m-am asigurat am ... (vezi toată discuția)
Art 18 ind. 1 cod penal Luciana Lefter Luciana Lefter cui, cum, in ce conditii si in ce faza a cercetarii se aplica art 181 cu 1?ce sanse am cu 1 la prima proba si 0,8 la a doua sa beneficiez de prevederile ... (vezi toată discuția)
Refuz de despagubire pentru alcoolemie de 0.02 la % dpasztor dpasztor Am imprumutat masina unui prieten care a avut accident grav in germania. La recoltarea probelor biologice s-a stabilit o alcoolemie de 0,02 % in ... (vezi toată discuția)