Buna ziua,
In ultimii 5 ani, ca si casiera a unei institutii publice mi-am insusit bani din casierie. In urma controlului Curtii de conturi, s-a descoperit prejudiciul si am restituit aprox. 20.000 euro,ramanand de plata 10.000 euro penalizari. Totusi, luna aceasta am primit o citatie de la politie, in calitate de invinuit, desi institutia nu a depus plangere. Ce se poate intampla mai departe si unde ar fi incadrata fapta mea? Este nevoie sa merg cu un avocat? Multumesc.
Ai prejudiciat statul in primul rand,iar in al doilea politia s-a autosesizat sau a fost sesizata de organele de control.Ai nevoie de avocat,dar se te vei alege cu dosar penal,imi pare rau sa ti-o spun.Nu vreau sa te descurajez,dar s-ar putea sa ajungi sa fii si condamnat.Este foarte grav ceea ce ai facut.
Conteaza mai putin ca ai restituit banii,ramane fapta pe care ai comis-o. Institutia unde lucrezi are interesul sa-si recupereze toate debitele produse de tine,se v-a constitui parte civila in proces ,pe langa cel penal.Nu cred ca scapi cu ,,neinceperea urmaririi penale".
Conteaza sa va aparati corespunzator in toate fazele procesului penal, deoarece chiar daca se preconizeaza o condamnare, conteaza cuantumul pedepsei, daca aceasta pedeapsa este cu executare sau nu etc. Bineinteles ca va trebuie un avocat, acesta urmand sa studieze, pe langa circumstantele faptei si circumstantele personale. Aveti o problema serioasa, iar sfatul meu e sa consultati un avocat. Succes!