avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie recomandata de la Politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie recomandata de la Politie

Buna seara!Astazi am fost anuntata telefonic ca am primit o citatie de la politie pentru o plangere penala de la viitoarea soacra impotirva mea si a prietenului meu.Suntem citati de sectia de politie de care ea apartine si am fost "rugati" de mai multwe ori telefonic sa venim sa dam declaratii.Dansa a facut plangere penala ca noi am luat o suma de bani din casa ei si ca eu am violat domiciliul ei.Problema este ca noi nici nu am fost acolo pe data aceea.Pe citatie scrie ca trebuie sa ne prezentam pe ziua de 04. As dori sa stiu ce se intampla daca nu ne prezentam si refuzam sa dam declaratie.Mentionez ca ne-am prezentat acum cateva saptamani si am refuzat sa dam declaratii.Dansa a afirmat ca a renuntat la plangere,dar ne-a mintit avand in vedere ca iar am fost chemati.As dori sa stiu daca primim o amenda judiciara sau contraventionala avand in vedere ca nu suntem in urmarire penala si e prima plangere penala impotriva noastra.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:55, 17 Decembrie 2009
Puteti fi sanctionati cu amenda judiciara cuprinsa intre 500-5000 lei.
@bIOENERGETA - Spre umila mea "luminare" puteti sa ma lamuriti si pe mine cum ati ajuns la concluzia de mai sus? Amenda judiciara? Poate doreati sa spuneti penala? Sau administrativa? Si daca exista martori care vor sustine ceea ce spune reclamanta ce va face pe dvs sa credeti ca procurorul nu va trimite cu rechizitoriu in instanta dosarul?

@Popescu- Va sfatuiesc sa tratati cu seriozitate plangerea fiindca poate "degenera" intr-o situatie neplacuta . In acest sens va sfatuiesc in primul rand sa va identificati 1-2 martori care sa va sustina afirmatiile ca nu va aflati in localitate la acea data !In al doilea rand , ati primit citatie sau invitatie? Si ce scrie pe ea la calitatea in care sunteti citat?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
noi am intrebat la politie si ne-au zis ca este vorba de o amenda contraventionala nu judiciara, In primul rand acel subinspector ne-a spus sa venim singuri acolo nu cu martori.Acesta caz nu a ajuns inca la procuror pentru ca dansa din cate stim noi nu are martori si nici dovezi.Nu credeti ca din moment ce aceea plangere este de o luna jumatate la politie de ce nu s-a trimis la procuror.As vrea sa stiu daca noi putem sa refuzam sa dam declaratii pe motiv ca vrem sa le dam in instanta.In citatie scrie ca trebuie sa ne prezentam la politie fara sa scrie motivul acuzatiei si fara dosar penal si are citatie numarul 1.Putem imputernici un avocat sa dea decalratiile fara ca noi sa ne prezentam la sectia de politie la acel subinspector.
@ Popescu- Plangerea penala se inregistreaza obligatoriu la parchet si dobandeste un numar unic de inregistrare! Orice solutie s-ar da ea trebuie avizata de catre procurorul care supravegheaza acel dosar penal. Plangerea nu ajunge direct la procuror decat in cazuri speciale. In cazul dvs veti fi intai anchetati , vi se vor lua declaratii si apoi lucrarea va fi trimisa la parchet cu propunerea de incepere sau neincepere a urmaririi penale! Refuzul de a da declaratii se specifica intr-un proces verbal incheiat cu un martor si se trimite la parchet cu propunerea de incepere a urmaririi penale , deci nu aceasta este solutia!
Solutia eu v-am spus-o si nu v-o mai repet!
Succes!
Multumim mult pentru sfat!Ne-am prezentat acolo si am asistat la un adevarat show.Pana la urma si-a retras plangerea de fata cu noi.Dosarul e inchis.As dori sa stiu daca reclamanta si-a retras plangerea exista posibilitatea sa se revina asupra ei???Pe noi, totusi ne-au pus sa dam declaratii ,unde am mentionat ca suntem nevinovati si ca afirmatiile dansei nu sunt adevarate.Aceasta este proedura???Daca si-a retras plangerea ,noi tot trebuia sa mai dam declaratii???

Alte discuții în legătură

Neprezentare citatie Fulgerr Fulgerr Buna ziua! Voi povesti putin ca sa aveti o idee si astfel sa ma puteti sfatui mai bine, daca doriti. Intr-o seara, doi tipi s-au luat de mine si cativa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal –rechizitoriu si urmari proces_ro proces_ro Sunt reclamant intr-un dosar penal, care este inca la politie de un an. Ofiterul care face cercetarile mi-a spus ca dosarul va fi curand inaintat la parchet. ... (vezi toată discuția)
Martori necitati in proces penal roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului ... (vezi toată discuția)