avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie recomandata de la Politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie recomandata de la Politie

Buna seara!Astazi am fost anuntata telefonic ca am primit o citatie de la politie pentru o plangere penala de la viitoarea soacra impotirva mea si a prietenului meu.Suntem citati de sectia de politie de care ea apartine si am fost "rugati" de mai multwe ori telefonic sa venim sa dam declaratii.Dansa a facut plangere penala ca noi am luat o suma de bani din casa ei si ca eu am violat domiciliul ei.Problema este ca noi nici nu am fost acolo pe data aceea.Pe citatie scrie ca trebuie sa ne prezentam pe ziua de 04. As dori sa stiu ce se intampla daca nu ne prezentam si refuzam sa dam declaratie.Mentionez ca ne-am prezentat acum cateva saptamani si am refuzat sa dam declaratii.Dansa a afirmat ca a renuntat la plangere,dar ne-a mintit avand in vedere ca iar am fost chemati.As dori sa stiu daca primim o amenda judiciara sau contraventionala avand in vedere ca nu suntem in urmarire penala si e prima plangere penala impotriva noastra.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:55, 17 Decembrie 2009
In situatia despre care faceti vorbire,dosarul a fost inchis.reclamanta nu mai poate reveni asupra acestei plangeri,dar daca este"pusa pe rele",poate formula oricand alta.
Prin inchiderea dosarului,drumurile dvs.la politie au luat sfarsit,totul va ramane amintire
Politistul v-a luat respectivele declaratii pentru ca asa prevede procedura! V-a chemat la politie si v-a audiat! Retragerea reclamatiei nu inseamna ca acea doamna nu poate oricand sa revina si sa faca alta plangere! Retragerea reclamatiei inseamna ca acest dosar s-a inchis! Ce va fi in viitor numai Dumnezeu poate sti! Ar fi de preferat sa o evitati daca puteti face acest lucru!
Corect, politia a efectuat cercetarile, in diferent daca este plangere penala sau o simpla reclamatie fara caracter penal.
Normal reclamanta nu mai poate reveni asupra acestei plangeri/reclamatii ,dar daca este "pusa pe ..." si este "reclamagiu" poate formula oricand alta, in care va trebui sa se efectueze cercetari, etc.
Succes!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare citatie Fulgerr Fulgerr Buna ziua! Voi povesti putin ca sa aveti o idee si astfel sa ma puteti sfatui mai bine, daca doriti. Intr-o seara, doi tipi s-au luat de mine si cativa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal –rechizitoriu si urmari proces_ro proces_ro Sunt reclamant intr-un dosar penal, care este inca la politie de un an. Ofiterul care face cercetarile mi-a spus ca dosarul va fi curand inaintat la parchet. ... (vezi toată discuția)
Martori necitati in proces penal roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului ... (vezi toată discuția)