Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →
In situatia in care societatea detine spatiul cu titlu de proprietar, sunteti nevoit sa incheiati contract de salubritate cu o societate specializata.
Exista LEGEA nr. 101 din 25 aprilie 2006 (*actualizata*) serviciului de salubrizare a localitatilor (actualizata pana la data de 6 noiembrie 2008*) si al carui text il gasiti aici [ link extern ]
Conform ART. 4
(1) Serviciul de salubrizare se realizeazã prin intermediul unei infrastructuri tehnico-edilitare specifice care, împreunã cu mijloacele de colectare şi transport al deşeurilor, formeazã sistemul public de salubrizare a localitãţilor, denumit în
continuare sistem de salubrizare.
(2) În sensul prezentei legi, sistemul de salubrizare este alcãtuit dintr-un ansamblu tehnologic şi funcţional, care cuprinde construcţii, instalaţii şi echipamente specifice destinate prestãrii serviciului de salubritate, precum:
a) puncte teritoriale de colectare şi preselectare a deşeurilor;
b) grupuri de salubritate;
c) staţii de transfer;
d) construcţii şi instalaţii destinate sortãrii, neutralizãrii, valorificãrii şi depozitãrii deşeurilor;
e) baze de întreţinere a autovehiculelor de salubritate;
f) centre teritoriale de colectare şi reciclare a materialelor;
g) puncte teritoriale privind activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.
(3) Activitãţile specifice serviciului de salubrizare se gestioneazã şi se exploateazã prin intermediul unor structuri specializate, denumite în continuare operatori, licenţiate în condiţiile Legii serviciilor comunitare de utilitãţi publice nr.
51/2006 , cu excepţia operatorilor care desfãşoarã activitãţile prevãzute la art. 2 alin. (3) lit. h)-j), care sunt reglementate prin legi speciale.
(4) Depozitarea deşeurilor municipale şi a celor asimilabile acestora este permisã numai în locuri speciale, amenajate conform legislaţiei şi normelor tehnice în vigoare aplicabile depozitelor de deşeuri şi numai dupã obţinerea acordurilor şi avizelor prevãzute de legislaţia privind protecţia şi conservarea
mediului, igiena şi sãnãtatea populaţiei. Depozitele pentru deşeurile municipale se amplaseazã conform Strategiei naţionale de gestionare a deşeurilor şi Planului naţional de gestionare a deşeurilor, aprobate potrivit legii.
In sensul celor de mai sus , cred ca in cadrul fiecarei Primarii ar trebui sa se afle o lista a firmelor agreate in domeniul salubritatii.
~ final discuție ~