avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract obligatoriu cu salubrizarea?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract obligatoriu cu salubrizarea?

Am inteles ca trebuie obligatoriu contract daca sun firma in bloc cu salubrizarea.
Sunt magazin online din Bucuresti, fara angajati.
Din pacate nu gasesc nici o lege mai noua in care sa se specifice in clar ce fel de firme sunt obligate sa faca contract.
Si ca fapt divers, daca iau amenda in cat timp se prescrie amenda la primarie? :sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters271005 , utilizator 19:02, 29 Mai 2013
Problema poate fi rezolvata daca, prin contractul de inchiriere a spatiului in care desfasurati activitatea, aveti cuprinsa o clauza conform careia chiriaşul are acces la toate utilităţile imobilului (gaz metan, electricitate, apa-canal, încălzire, salubritate, telefon, grup sanitar etc), iar la dosarul de autorizare a spatiului prezentati si o factura.

In situatia in care societatea detine spatiul cu titlu de proprietar, sunteti nevoit sa incheiati contract de salubritate cu o societate specializata.
In situatia in care societatea detine spatiul cu titlu de proprietar, sunteti nevoit sa incheiati contract de salubritate cu o societate specializata.


Puteti sa-mi spuneti, va rog, unde e prevazuta aceasta obligatie?
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

Exista LEGEA nr. 101 din 25 aprilie 2006 (*actualizata*) serviciului de salubrizare a localitatilor (actualizata pana la data de 6 noiembrie 2008*) si al carui text il gasiti aici [ link extern ]
Conform ART. 4
(1) Serviciul de salubrizare se realizeazã prin intermediul unei infrastructuri tehnico-edilitare specifice care, împreunã cu mijloacele de colectare şi transport al deşeurilor, formeazã sistemul public de salubrizare a localitãţilor, denumit în
continuare sistem de salubrizare.
(2) În sensul prezentei legi, sistemul de salubrizare este alcãtuit dintr-un ansamblu tehnologic şi funcţional, care cuprinde construcţii, instalaţii şi echipamente specifice destinate prestãrii serviciului de salubritate, precum:
a) puncte teritoriale de colectare şi preselectare a deşeurilor;
b) grupuri de salubritate;
c) staţii de transfer;
d) construcţii şi instalaţii destinate sortãrii, neutralizãrii, valorificãrii şi depozitãrii deşeurilor;
e) baze de întreţinere a autovehiculelor de salubritate;
f) centre teritoriale de colectare şi reciclare a materialelor;
g) puncte teritoriale privind activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.
(3) Activitãţile specifice serviciului de salubrizare se gestioneazã şi se exploateazã prin intermediul unor structuri specializate, denumite în continuare operatori, licenţiate în condiţiile Legii serviciilor comunitare de utilitãţi publice nr.
51/2006 , cu excepţia operatorilor care desfãşoarã activitãţile prevãzute la art. 2 alin. (3) lit. h)-j), care sunt reglementate prin legi speciale.
(4) Depozitarea deşeurilor municipale şi a celor asimilabile acestora este permisã numai în locuri speciale, amenajate conform legislaţiei şi normelor tehnice în vigoare aplicabile depozitelor de deşeuri şi numai dupã obţinerea acordurilor şi avizelor prevãzute de legislaţia privind protecţia şi conservarea
mediului, igiena şi sãnãtatea populaţiei. Depozitele pentru deşeurile municipale se amplaseazã conform Strategiei naţionale de gestionare a deşeurilor şi Planului naţional de gestionare a deşeurilor, aprobate potrivit legii.
In sensul celor de mai sus , cred ca in cadrul fiecarei Primarii ar trebui sa se afle o lista a firmelor agreate in domeniul salubritatii.


Poate nu am inteles eu bine, dar aici la refera la deseurile din oras, exista aceeasi obligativitate si in cazul satelor?????multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract salubrizare lucamatei lucamatei Buna ziua, Am urmatoarea problema. Am subinchiriat un spatiu comercial de la o firma (chiriasa la randul ei). Cand am mers la primarie sa obtin autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre infiintarea unui magazin cosminsandu cosminsandu Buna ziua, am inceput demersurile in deschiderea unui magazin alimentar in curtea bunicii mele de la tara. SRL-ul l-am facut, dupa care m-am apucat de ... (vezi toată discuția)
Contract cu societate de salubrizare Anca-Demetra Anca-Demetra Buna ziua, As vrea, daca se poate, sa ma lamuriti daca o societate comerciala care are spatiu inchiriat de la alta societate comerciala este obligata sa ... (vezi toată discuția)