avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract cu societate de salubrizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract cu societate de salubrizare

Buna ziua,

As vrea, daca se poate, sa ma lamuriti daca o societate comerciala care are spatiu inchiriat de la alta societate comerciala este obligata sa incheie contract de salubrizare si dezinsectie pt spatiul inchiriat, in conditiile in care proprietarul spatiului are deja contracte incheiate cu societati prestatoare de astfel de servicii, iar societatea chiriasa plateste proprietarului cota-parte pentru aceste servicii, ce ii revine pentru spatiul inchiriat. As vrea sa imi precizati si legea, OG sau hotarare (guvern, primarie, cine o fi dat-o). Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 14:37, 26 Noiembrie 2009
Banuiesc ca spatiul dvs. este inchiriat intr-un complex comercial, al carui proprietar are contract de prestari servicii salubrizare pentru gunoiul care se strange in tot complexul iar dvs. vi se factureaza separat de chirie, utilitati intre care si salubrizarea.
Obligatia de a incheia contracte pentru prestari servicii de salubrizare este prevazuta in legislatia referitoare la protectia mediului(legea 137/1995, OUG 78/2000-citez din memorie aceste acte normative, intrucat nu le am la indemana )
Dar daca dvs, achitati serviciile de salubrizare in baza facturii emise de proprietar nu aveti de ce sa va temeti de o eventuala sanctiune.
E bine insa sa solicitati proprietarului o copie a contractului de prestari servicii salubrizare pe care il are incheiat cu firma de salubritate.
Cu contractul dvs. de inchiriere in care se stipuleaza obligatia de a achita si serviciile de salubritate catre proprietar, cu copia contractului dintre proprietar si firma de salubritate si facturile si chitantele pentru salubritate achitate de dvs., veti dovedi intotdeuna ca va indepliniti obligatiile privind protectia mediului.
M-am aflat in situatia dvs. . Un SRL pe care il reprezentam a fost chemat in judecata pe exact o astfel de situatie , de firma de salubritate.
In baza dovezilor administrate s-a respins actiunea firmei de salubritate.
Plus ca puteti chema in garantie si pe proprietar
Cei care va cer un contract separat pentru salubrizare cred ca vor sa ia de 2 ori banii pentru un singur serviciu.
Bafta!
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract salubrizare lucamatei lucamatei Buna ziua, Am urmatoarea problema. Am subinchiriat un spatiu comercial de la o firma (chiriasa la randul ei). Cand am mers la primarie sa obtin autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Contract de salubrizare vladir vladir sunt proprietarul unuiapartament, la parterul unui bloc, in care se afla si sediul social al societatii pe care o administrez, precum si spatiul comercial al ... (vezi toată discuția)
Contract prestarii servicii ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ? (vezi toată discuția)