Sunt presedinte de asociatie si am concediat administratorul pentru o serie de abateri, enumerate in decizia de concediere. Am respectat toate literele art. 268 alin 2 din Codul Muncii, mai putin
litera b. Salariatul practic nu a incalcat „prevederi din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă aplicabil“ - nu i se aplica nici un CCM,
nu exista nici un statut de personal si nici un regulament intern cand am devenit presedinte. Dar nu si-a respectat atributiile prevazute de
H.G. 400/2003
[ link extern ]
[ link extern ] >
Decizia de concediere a fost formulata in felul urmator: avand in vedere abaterile disciplinare - le-am descris - avand in vedere si
- Hotararea adunarii generale xxx
- Hotararea comitetului executiv xxx
si respectand prevederile
- art.61 lit.a, art.267 şi art.268 Legea nr.53/2003 – Codul Muncii
- art.12 alin.8 şi art.19 alin.8 din Anexa 2 la normele metodologice – H.G. nr.400 din 04.02.2003
- art..22 alin.3 din Anexa Norme metodologice – H.G. nr.400 din 04.02.2003
- art.27 lit.d, art.34, art.36, art.37 din Legea 230 /2007
decid concedierea xxx.
O formulare mai inspirata cred ca ar fi fost asa: „tinand cont de prevederile din H.G.400/2003, care au fost ]incalcate...“
Poate fi considerata nula decizia de concediere? Pot sa mentionez in instanta ca am formulat-o eu, neavand pregatire juridica si ca aceasta e o greseala de forma si nu de fond (prevederile legale incalcate se mentioneaza, dar nu se specifica: au fost incalcate)? Imi va fi de vreun folos?
Va rog mult, dati-mi un sfat!