avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CETATEAN BASARABEAN,CU CARD DE REZIDENTA ROMANA
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CETATEAN BASARABEAN,CU CARD DE REZIDENTA ROMANA

BUNA ZIUA!EU SINT CETATEAN BASARABEAN,AM OBTINUT CARDUL DE REZIDENTA ROMANA PE BAZA ACTULUI DE CASATORIE.AS VREA SA STIU DACA POT SA CALATORESC IN SPANIA FARA PROBLEME CU ACEST CARD,FARA DE SOTUL MEU SI DACA AM NEVOIE DE ALTE ACTE.MERSI MULT...

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 26 August 2010
Aveti nevoie de viza pentru a calatori in Spania (cu sau fara sot). Romania nu este inca membra a Acordului Schengen.
Membrilor de familie care nu au cetatenia unui stat membru li se cere numai sa posede o viza de intrare in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 539/2001 sau, daca este cazul, cu legislatia interna. In sensul Directivei 2004/38/CE, detinerea permisului de sedere valabil mentionat la articolul 10 scuteste membrii de familie de obligatia de a obtine o viza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - calatorie ue cetatean cu carte de rezidenta in romania deea18 deea18 Buna seara!am o intrebare sotul meu este cetatean al Republici Moldova si poseda de carte de rezidenta a familiei pe 5 ani intrebarea mea este poate se ... (vezi toată discuția)
Cetatean non uevcu drept de sedere in romania realmaco2001 realmaco2001 Buna ziua. Am o intrebare. Am angajat un cetatean de origine thai si pentru el am obtinut permis de sedere cu scop de munca in Romania. Acesta a facut, in ... (vezi toată discuția)
Are sotia nevoie de viza de intrare pentru grecia daca are permis de sedere - membru familie ( ea este cetatean non-ue ) lgstoian lgstoian Dupa cum spune si titlul , vreau sa stiu daca sotia are sau nu nevoie de viza de intrare pentru Grecia. Ea are Permisul de Sedere - Membru de Familie. ... (vezi toată discuția)