avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatean non UEVcu drept de sedere in Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatean non UEVcu drept de sedere in Romania

Buna ziua. Am o intrebare.
Am angajat un cetatean de origine thai si pentru el am obtinut permis de sedere cu scop de munca in Romania.
Acesta a facut, in cursul anului trecut, mai multe deplasari scurte in Italia(in scop de serviciu).
Acum cateva zile i-a fost refuzata imbarcarea intr-un avion spre Italia pe motiv ca nu are dreptul sa circule in UE si trebuie sa ramana doar in Romania.
Cum este posibil?
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 12:55, 14 Aprilie 2014
Având în vedere Regulamentului CE nr. 539/2001 și Directiva CE nr. 38/2004, doar membrii de familie ai cetatenilor Uniunii pot beneficia de un drept de călătorie intr-un alt stat membru UE pe baza unei vize de ședere fie unui permis de rezidență.
Nefiind stat membru unui stat Schengen, permisul de sedere în scop de muncă nu echivalează cu o viză Schengen.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
ContSters318277, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)
Rezıdent permıs de sedere brhns brhns sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara ... (vezi toată discuția)
Cetatean basarabean,cu card de rezidenta romana CEPURNOV ELENA CEPURNOV ELENA BUNA ZIUA!EU SINT CETATEAN BASARABEAN,AM OBTINUT CARDUL DE REZIDENTA ROMANA PE BAZA ACTULUI DE CASATORIE.AS VREA SA STIU DACA POT SA CALATORESC IN SPANIA FARA ... (vezi toată discuția)