avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... gratuitati pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

gratuitati pentru persoane cu handicap

Conform legii 448/2006, art.25,
ART. 25
(1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
Am fost astazi la Raiffeisen BANK si mi-au spus ca sunt particulari si nu acorda acest imprumut. Imi poate spune cineva la ce banca sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: miki67 , utilizator 00:12, 24 August 2010
buna seara
sincer daca nu va este foarte greu si incomod mergeti pe la toate poate gasiti la una din aceste banci private intelegere
av daniela
Multumesc
Teoretic,legea aceasta va confera mai multe drepturi.Formularea aceasta"pot beneficia"...cred ca exprima bine situatia.Este cam in genul "ar fi posibil..."
Dobanda se suporta din bugetul de stat,problema este daca s-au alocat bani pentru asa ceva.
Cred ca trebuie sa va adresati mai intai Autoritatii Nationale pentru persoanele cu handicap,prin intermediul acesteia se suporta plata dobanzii,conform articolului din lege.
Poate acestia va indruma spre o banca anume.Apoi,trebuie sa indepliniti cerinta bancii cu privire la venit.Chiar daca este rezolvata problema dobanzii,mai ramane rata lunara si bancile au criterii care trebuie indeplinite pentru a putea obtine creditul.
Nu stiu cum ar arata acel contract de credit,care este modalitatea prin care Autoritatea pentru persoane cu handicap se obliga sa suporte dobanda.
Va doresc succes!
Mii de multumiri. Miercuri merg la comisie si pot cere informatii. Inca o data MULTUMESC
Dupa parerea mea singura banca din Romania care a ramas cu capital majoritar de stat este CEC BANK, dar nu stiu cum si in ce conditii acorda acum imprumuturi pt ce doriti dv.Celelalte banci sunt toate cu capital privat si nu acorda credite decat in conditii de profit si de siguranta a recuperarii creditelor. Incercati la autoritatea dv. poate aflati mai multe.

Alte discuții în legătură

Credit la banca pensionar cu handicap TZEPU TZEPU buna ziua.tata are 60 ani,este pensionar pe caz de boala de 11 ani(a fost sofer),de 5 ani are pensie de handicap iar anul acesta i-am facut marire de grad ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanelor cu handicap Pop.S.Vasile Pop.S.Vasile .În anul 2005 am cumparat ,in rate,pe 7 ani, un autoturism Dacia Logan. În 2007 am fost pensionat datorita faptului ca in 2002 am fost diagnosticat cu diabet ... (vezi toată discuția)
Credite pentru persoane cu handicap grigstav grigstav Buna ziua, Persoanele cu handicap grav pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta de ;la bugetul de stat prin bugetul AUTORITATII NATIONALE ... (vezi toată discuția)