avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării credit la banca pensionar cu handicap
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

credit la banca pensionar cu handicap

buna ziua.tata are 60 ani,este pensionar pe caz de boala de 11 ani(a fost sofer),de 5 ani are pensie de handicap iar anul acesta i-am facut marire de grad deoarece de un an nu mai poate sa mearga(are scleroza in placi).luna aceasta trebuie sa vina pensia marita cu 500 lei.pana acu avea 800 lei.as vrea sa fac un credit la o banca prin pensia lui.nu stiu daca mai are comisie,dar presupun ca daca i-a dat grad marit,cum ca nu poate merge si are nevoie de insotitor nu cred ca mai e nevoie de comisie.ce trebuie sa fac,ce acte imi trebuie?multumesc pentru raspunsuri!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:40, 16 Iulie 2012
Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
Beneficiaza de aceasta facilitate si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat.
Documentele necesare pentru obtinerea unui credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat sunt:
a) cerere;
b) copie de pe documentul care atesta incadrarea in grad de handicap;
c) copie de pe documentul de identitate;
d) declaraţie pe propria raspundere referitoare la faptul ca indeplineşte conditiile art. 25 din legea nr 448/2006 ;
e) declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca va comunica Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap orice modificare privind incadrarea in grad de handicap.
Pentru obtinerea creditului a carui dobanda se suporta din bugetul de stat,persoana cu handicap grav sau accentuat se adreseaza Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si depune prin registratura documentele necesare.
Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap elibereaza persoanei cu handicap o adeverinta referitoare la acordul platii dobanzii.
Dupa obtinerea adeverintei, persoana cu handicap grav sau accentuat se adreseaza unei unitati bancare in vederea obtinerii creditului. La solicitarea unitatii bancare, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap va incheia un angajament de plata a dobanzii.
In situatia in care persoana cu handicap, beneficiara a creditului, inregistreaza restante la rambursarea acestuia, dobanda aferenta creditului se va suporta de catre aceasta,respectiv ANPH inceteaza a mai suporta c/v dobanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua la o pensie cu handicap accentuat revizuibil se poate ... M. Teodora M. Teodora Bună ziua la o pensie cu handicap accentuat revizuibil se poate acorda un credit pentru o masina în valoare de 4000 euro? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Lg.448/2006 art.27(1) madiciocan madiciocan Sint pensionar de boala in grad de handicap accentuat si abia am descoperit Art.27 (1) din Lg. 448/2006. Proasta comunicare a institutiei abilitate cu ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale ContSters89275 ContSters89275 In cazul in care creditul pentru nevoi personale este obtinut in anul 2008 iar din 2009 pana in prezent sunt incadrata cu grad de handicap grav+asistent ... (vezi toată discuția)