avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto

Buna..am si eu o intrebare fata de neinceperea urmaririi penale si durata anchetarii intr-un dosar.De 1 an si 6 luni nu se mai intampla nimic, nu ma mai cheama nici la politie, nici la procuratura si permisul de conducere imi este tot´anulat´`.Am dat doar cate o declaratie,una la politie si una la procuratura .In tot acest timp nu mi-au trimis nici macar o hartie care sa-mi spuna ca am permisul suspendat,anulat sau nu ,am auzit numai de la politaii care miau facut un proces verbal cu o amenda contraventionala in care nu scrie nici unde ca as avea permisul suspendat sau anulat.Astept un raspuns daca se poate . Va multimesc

Andrei.
Cel mai recent răspuns: muca , utilizator 12:34, 24 August 2010
In cazul infractiunilor la regimul circulatiei rutiere , permisul de conducere se retine pe baza de dovada ( nu se suspenda , nu se anuleaza ) .
Durata cercetarilor de obicei este mare datorita numarului mare de cauze penale raportat la nr mic de procurori .
Cat despre neinceperea urmaririi penale , aceasta , daca se dispune , o sa vi se comunice la domiciliu .
Va multumesc pentru raspuns,dar mie nu mi sa dat nici o hartie care sa arate ca am permisul (suspendat,anulat)doar ce mi-au spus ei verbal .Sa fie oare din cauza ca nu le-am dat permisul?Acuzatia mea este de refuz de probe biologice, cu toate ca nici macar nu au vrut sa-mi puna fiola.Cum as putea sa aflu daca am sau nu dreptul de a cunduce?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare suspendare drept de conducere elzzup elzzup Buna ziua, Din pacate, ma numar printre cei care nu au avut minte atunci cand s-au suit la volan dupa ce au consumat alcool. Regret, imi pare rau, dar ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto plus testare decarrera decarrera Am condus masina unei prietene si avea numerele de inmatriculare provizorii expirate.Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit o amenda de 360 de lei ... (vezi toată discuția)