In urma unui partaj judiciar incheiat in 2001 s-a impartit o proprietate.
Cu acordul verbal al celuilalt proprietar in anul 2008 am vrut sa fac gardul dintre cele 2 proprietati.( gard cu teava ,beton si uluci din lemn) bineinteles numai pe cheltuiala mea.
Tevile au fost fixate la linia dintre proprietati dar zidul de beton este jumatate la mine jumatate la el.
Dupa putin timp s-a razgandit si ma acuza ca am construit zidul de la gard pe proprietatea lui dandu-ma in judecata pentru granituire.( in 2010)
Mentionez ca gardul nu este terminat decat partea de beton este facuta atata timp cat nu a mai fost de acord cu constructia.Eu am numar cadastral din 2002 .
As dori sa stiu ce poate obtine prin aceasta actiune?
Prin granituire obtine stabilirea liniei de hotar dintre cele 2 proprietati. Adica, la fata locului se va prezenta un expert topo care va identifica si masura proprietatile si va stabili care este traseul liniei de hotar.
prin aceasta actiune instanta ma poate obliga sa daram zidul facut intre cele 2 prop?
Jumatate este la mine si jumatate la vecinul. ( atata timp cat a fost facut de comun acord)
Hotarul s-a stabilit de catre executor cand s-a facut punerea in posesie.
Fiti foarte atent la expertiza.Judecatoria va numi un expert...
Cind exp. va depune lucrarea la judec.cititi fff atent materialul si comparati-l cu cadastrul dvs.