La una din masinile firmei asigurata full casco, am avut un dosar de dauna, iar dupa reparatie ni s-a spus ca avem de platit o anumita suma ce reprezinta reintregire suma asigurata si ca nu este optional, ci trebuie neaparat sa o platim, dar nu la asigurator,cum ma asteptam eu, ci la reparator.
Reparatorul a intocmit o singura factura (ex nr. 111) pe care a scris ca suma x din acesta factura va fi achitata de asigurator iar suma Y trebuie sa o achitam noi.Ne-am dus cu numerar si mi-a dat chitanta ca reprezentand diferenta de plata la respectiva factura.
Nelamurirea mea este: nu trebuia sa imi dea si mie factura aferenta partii pe care o platesc eu? Adica sa imparta suma de plata in doua facturi una cu suma pentru asigurari si una cu suma ptr firma noastra?
Cu acea factura se inregistreaza asigurarile, eu cu ce ma inregistrez in contabilitate?Si a mai si scris pe chitanta ca reprezinta contravaloare diferenta plata la acea factura care a mers la asigurari!!!
Multumesc in avans pentru raspunsuri!
Despagubire partiala
luoana
In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)