avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare prejudiciu accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare prejudiciu accident auto

Buna ziua.

Am avut un accident cu masina de serviciu in timpul programului de munca. Imediat dupa accident s-a si demarat intocmirea dosarului pentru daune. Autoturismul a fost reparat iar firma de asigurari a achitat ( conform politei CASCO ) intreaga suma service-ului care a efectuat reparatia.
Avand in vedere cele relatate : angajatorul poate sa imi ceara despagubiri ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:35, 8 Ianuarie 2011
Inteleg din cele relatate ca Dvs. recunoasteti vinovatia, dar nu recunoasteti prejudiciul.
Privind din "partea cealalta", chiar si contravaloarea primei de asigurare care a condus la repararea autoturismului poate fi privita ca un echivalent al "prejudiciului", desi in practica ar fi greu de sustinut un asemenea punct de vedere...
Ar mai putea fi pus in discutie prejudiciul cauzat de nefolosinta autoturismului pe perioada reparatiilor, dar practica nu e bogata in spete.
Daca polita prevedea o fransiza (parte de dauna in sarcina asiguratului), cu siguranta ati fi fost "bun de plata" pentru acea suma.

Succes!
De regula in asemenea cazuri nu se imputa conducatorului auto prejudiciul. Sunt unele firme care au stipulat in contractul de munca cu angajatul acest lucru pentru a responsabiliza mai mult conducatorul auto
De regula in asemenea cazuri nu se imputa conducatorului auto prejudiciul. Sunt unele firme care au stipulat in contractul de munca cu angajatul acest lucru pentru a responsabiliza mai mult conducatorul auto

Chiar daca prejudiciul a fost recuperat in totalitate cu ajutorul politei CASCO acesta poate fi imputat ? Pe ce motiv ?

Va multumesc
Raspunsul il gasiti in contractul de munca pe care l-ati semnat cu angajatorul.In principiu, prejudiciul neacoperit care poate fi cuantificat/imputat, ar putea fi constituit din:
- prima de intregire a sumei asigurate urmare platii daunei(s-a micsorat suma cu valoarea facturii) daca polita prevede aceasta obligatie;
- suma ce reprezinta majorarea primei la reinnoire, datorata platii daunei in anul curent de asigurare,
-fransiza(s-a mai zis) daca este prevazuta in polita(suma ce se retine din despagubire)
- pierderile datorate stationarii in reparatie (s-a mai zis)
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Franciza casco adriansera adriansera Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)