avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimb teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimb teren

buna ziua ,

va rog sa-mi spune-ti daca si cum se poate efectua un schimb de teren intravilan intre mine si primarie tinand cont ca terenul respectiv apartine domeniului public -scoala .
precizez ca terenurile sunt invecinate si schimbul ar fi avantajos pentru ambele parti .

va pun acesta intrebare din dorinta de a ma duce cu "temele facute " si ptr a nu avea surprize pe parcurs.

va multumesc !
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 22:00, 23 August 2010
Schimbul trebuie aprobat de CL, prin hotarare. Sau poate fi respins. Tot prin hotarare.
multumesc dar cred ca este vb de mai mult ,

terenul este domeniu public si cred ca tb scos din acest domeniu ptr a putea face un ctr de schimb .

asta ma intereseaza daca se poate si mai ales cum se procedeaza ?
Tot prin hotarare a CL are loc trecerea din domeniul public in domeniul privat. Asta e treaba CL. Cand va face parte din dom privat, poate face obiectul oricaror conventii, aflandu-se in circuitul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circuit funciar Ce semnifica dpdv juridic, aducerea unui teren in circuitul funciar. Dar daca acel teren, se afla in domeniul public al statului? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei terenului agricol in teren constructii sanda1956 sanda1956 O firma particulara doreste sa instaleze panuri solare (printr-un proiect cu fonduri europene) pe un teren agricol a carui destinatie este de islaz comunal . ... (vezi toată discuția)
Refuz autorizatie constructie lavinia ruth lavinia ruth Am cumparat un teren 7000 mp in anul 1992 intravilan agricol intre case construite la sosea. Dupa anul 2000 am cerut parcelarea si autorizatie constructie ... (vezi toată discuția)