Daca am primit imputernicire din partea primarului de a coordona serviciul pot beneficia si de sporul de conducere?Mentionaz ca serviciul cuprinde 4 persoane pe statul de functii .Avem inca 2 persoane dar care au doar stipulat in fisa postului sa ne ajute in procent de 25%.In ce conditii se poate beneficia de acest spor?Sa faca primarul o dispozitie?Postul de sef birou a fost restructurat in urma reorganizarii cand am ramas doar 4 din dorinta expresa a prefectului.Am inteles ca scrie undeva,nu stiu unde,ca daca ai imputernicire de primar poti beneficia dar nu gasesc legea.Multumesc!
Pentru a beneficia de indemnizatia de conducere ar trebui sa fiti numit temporar pe o functie de conducere iar structura pe care o coordonati sa fie de natura a atrage indemnizatia.
Ori inteleg ca sunteti numit pe o functie de executie, coordonati activitatea a 4 pesoane (pentru birou sunt necesare 5 persoane in subordine),deci din punctul meu de vedere nu puteti primi acea indemnizatie.
Legea 188/1999 prevede "Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea acestei funcţii publice"; ori, d-voastra spuneti ca functia de sef birou nu mai exista ca urmare a reorganizarii; neexistand functia vacanta nu o puteti indeplini si deci nu puteti fi remunerat pentru o functie de conducere inexistenta in statul de functii.
Indemnizatie conducere
berbece
Sunt functionar public intr-o primarie, cu atributii de contabil sef si am in subordine 5 persoane, am efectuat studii superioare universitare de contabilitate ... (vezi toată discuția)