avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sporul de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sporul de conducere

Daca am primit imputernicire din partea primarului de a coordona serviciul pot beneficia si de sporul de conducere?Mentionaz ca serviciul cuprinde 4 persoane pe statul de functii .Avem inca 2 persoane dar care au doar stipulat in fisa postului sa ne ajute in procent de 25%.In ce conditii se poate beneficia de acest spor?Sa faca primarul o dispozitie?Postul de sef birou a fost restructurat in urma reorganizarii cand am ramas doar 4 din dorinta expresa a prefectului.Am inteles ca scrie undeva,nu stiu unde,ca daca ai imputernicire de primar poti beneficia dar nu gasesc legea.Multumesc!
Pentru a beneficia de indemnizatia de conducere ar trebui sa fiti numit temporar pe o functie de conducere iar structura pe care o coordonati sa fie de natura a atrage indemnizatia.
Ori inteleg ca sunteti numit pe o functie de executie, coordonati activitatea a 4 pesoane (pentru birou sunt necesare 5 persoane in subordine),deci din punctul meu de vedere nu puteti primi acea indemnizatie.
Legea 188/1999 prevede "Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea acestei funcţii publice"; ori, d-voastra spuneti ca functia de sef birou nu mai exista ca urmare a reorganizarii; neexistand functia vacanta nu o puteti indeplini si deci nu puteti fi remunerat pentru o functie de conducere inexistenta in statul de functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii pot beneficia de sporul de conducere? rianaadnana rianaadnana Pana la aparitia OUG 63/2010 am ocupat postul de sef birou SPCLEP,pentru care beneficiam de sporul de conducere de 25%.Acum,dupa ce am fost destituita din ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public la alt compartiment serban_ana67 serban_ana67 Buna ziua! Sunt functionar public la o primarie la compartimentul asistenta sociala.Pe data de 19 .11.2012 este ultima zi de depunere a dosarelor de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie conducere berbece berbece Sunt functionar public intr-o primarie, cu atributii de contabil sef si am in subordine 5 persoane, am efectuat studii superioare universitare de contabilitate ... (vezi toată discuția)