avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... cum poti practica meseria de jurist in particular
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

cum poti practica meseria de jurist in particular

Cum poti practica meseria de jurist daca ai absolvit facultatea de drept ai si practica dar nu esti angajat pentru ca in zilele noastre nu te mai angajeaza nimeni si vrei sa practici meseria de jurist in particular? La Uniunea consil jur nu te poti inscrie decat daca esti angajat undeva cu carte de munca. Eu sunt somera si vreau sa practic aceasta meserie pe care o am ai am dobandit-o cu greu muncind si invatand in paricular cu clientii pe care o sa mi-i fac. Cum se poate face acest lucru? Va mutumesc anticipat pentru raspuns.
Ca sa practicati o meserie in particular, oricand se poate daca faceti dovada unei calificari.
Daca vreti insa, sa practicati "profesia" de consilier juridic "in particular" , avand practica, cunoasteti faptul ca nu ne este permis decat de a ne reprezenta rudele pana la gradul IV si nu numai calitatea de consilier juridic ne ofera aceasta posibilitate ci si studiile juridice, si tot astfel putem reprezenta "ocazional", tot prin procura judiciara(mandat special gratuit) alte persoane.

art. 68 cod procedura civila si legea consilierilor juridici.
vreau sa practic profesia de jurist dar fara sa fiu angajata cuiva. Inainte de decizia data de consiliu se puteau infiinta societati profesionale acum nu se mai poate totusi este o profesie si nu vad de ce ar trebui sa fiu angajata cuiva? vroiam sa ma consult cu voi daca exista sau daca putem gasi o cale sa ne practicam meseria fara a sluji pe cineva in tara asta idioata unde toate merg cu susul in jos si nimeni nu face nimic. Cum sunt cadastristii medicii si noi am invatat mult si cred ca meritam sa putem lucra pentru noi dar cum ca jurist sau consilier juridic mie mi se pare acelasi lucru ca defapt facem acelasi lucru
Daca se va modifica si legea noastra, in sens pozitiv, poate avem alte sanse.
Acum si nici curand, nu se intrevede alta posibilitate.
In prezent juristul poate profesa independent si poate avea dreptul la clientela doar prin inscrierea in barou.
Da, dar aceasta ar insemna sa dobandesca calitatea de avocat...

Alte discuții în legătură

Societate consiliere juridica ziar actualitatea ziar actualitatea sunt licentiat in drept si vreau sa stiu cum pot profesa ca si consilier juridic fara sa fiu angajat la o societate. Ar trebui sa imi deschid o societate? ... (vezi toată discuția)
Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)
Consultatii juridice prin firme de consultanta ContSters120042 ContSters120042 Cum am promis, va ascult, domnul coleg. Ca sa lamurim si cititorimea, dansul colegul enumera printre prestatorii de servicii legale cabinetele de avocatura, ... (vezi toată discuția)