avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Torrent
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Torrent

E legal să downloadezi torrente ?

Singurul contact cu utilizatorul e:
- cu softul de download: bitTorrent/uTorrent
- cu siteul de torrente
Niciunde nu se specifică cum că ar trebui să fii de acord cu ceva.

Există aici o discuţie din 2006. Atât am putut obţine. [ link extern ]
Aici sunt condiţiile de instalare ale programului: [ link extern ]

Mă interesează politica adoptată de România cu privire la acest aspect.
Mulţumesc.

LaterEdit: Presupun că probleme cu licenţa ar fi dacă un user ar da posibilitatea altora să ia conţinut fără permisiunea autorului, însă dacă se setează upload limit: 1kb/s şi respectivii ar aştepta să downloadeze acel conţinut într-o lună (2362,5 MB) ceea ce ar fi cam dificil (probabil 1% vor aştepta), ar schimba cu ceva asta ?
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
m1ha1g, utilizator
Cel mai recent răspuns: ike2012 , utilizator 16:44, 10 Septembrie 2012
Dinu Turcanu a scris:

Nu cred ca ati citit cu atentie ce am scris. ca sa fiu mai clar, nu conteaza modalitatea cat timp continutul este ilegal. cand iei un film de pe torente poti fi 100% sigur ca acel continut este ilicit.


Asta ce e? Prezumtia de Vinovatie???

Nu se poate vorbi de asa ceva aici. Nu te poti lua mereu 100% dupa teoria si practica judiciara demonstreaza ca judecatorii nu se lasa inselati de cuvinte frumoase care n-au legatura cu realitatea.
Stim cu totii cu ce scop au fost create torrentele si la ce sunt ele utilizate. Hai sa nu ne prefacem ca suntem naivi.
@dinu dupa cum stii in orice tara civilizata nu conteaza ce stii, ci ce poti demonstra.

si sa te apuci sa demonstrezi ca un program a fost creat in scopuri ilicite e nebunie curata. ca sa nu zic ca imposibil sa demonstrezi asa ceva.

chiar daca judecatorii si noi toti stim acest lucru, orice decizie trebuie sa aiba o baza legala, care in momentul de fata nu exista si este greu de crezut ca va exista vreodata.

cel putin asta e parerea mea ...
ok, am înțeles că dacă un polițist sub acoperire a downloadat conținut aflat sub protecția drepturilor de autor de la un user, îi ia IP-ul, obține o autorizație de arestare și merge să-l prindă pe respectivul. Îl închide pe perioadă temporară, apoi îl dă în judecată pentru infracțiunea de furt sau încălcarea drepturilor de autor și îl închide.

Se autosesizează ei când văd un conținut aflat sub drepturi de autor ?
Sau victima (autorul acelui conținut) le spune că a găsit infractorul ?
Mai rar se autosesizeaza, de obicei astfel de investigatii pornesc la plangerea prealabila a pagubitului.

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
Download de pe torrent mfmf13 mfmf13 Buna, am si eu o intrebare la care caut de mult timp un raspuns concret. Ce se poate intampla la noi in tara daca downloadezi de pe torrent? Ma refer strict la ... (vezi toată discuția)
Genul asta de upload poate fi considerat piraterie? blister blister Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in ... (vezi toată discuția)