avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii somaj retinut la activitati dependente pentru un ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

somaj retinut la activitati dependente pentru un pensionar?

OUG 58/2010 nu face referire la pesionarii care desfasoara activitati dependente. Sa intelegem ca legea trateaza grosso-modo si trebuie sa retinem si somaj unei persoane care nu va mai beneficia vreodata de somaj?
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 15:49, 25 August 2010
Prevederile art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 nu le sunt aplicabile persoanelor asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii şi persoanelor care au calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii_vezi art.2 din Norme Metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Oug nr. 58/2010.
PENTRU O CONVENTIE CIVILA CARE SE CONSIDERA A FI ACTIVITATE DEPENDENTA TREBUIE TRATATA CA SI UN DREPT SALARIAL, IN CONSECINTA, ANGAJATORUL TREBUIE SA RETINA CONTRIBUTIILE SI PT SALARIAT SI PENTRU ANGAJATOR.
In aceste conditii, somajul se retine sau NU?
www.fiscalitatea.ro/venituri-de-natura-profesionala-calitatea-de-pensionar-a-beneficiarului-contributia-la-somaj-852/
Nu se retine somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
iirina_19, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pfa rbtm rbtm Daca un pensionar este si PFA, trebuie sa plateasca taxele catre CAS, pensii si somaj? (vezi toată discuția)
Contributii pfa pensionar Nicoletamaria Nicoletamaria Buna ziua Daca tatal meu este pensionar si are un PFA deschis , comert tb sa plateasca si contributii? Pana acum platea doar impozit 16% la diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Mod de aplicare a art.iii oug 58/2010 Ioan Mina Sava Ioan Mina Sava Sunt pensionar, am un PFA,platesc impozit si cota de asigurari de sanatate pentru venitul net estimat anual si impartit pe trimestre conform deciziei de ... (vezi toată discuția)