avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum trebuie sa procedez sa pot intra in posesia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum trebuie sa procedez sa pot intra in posesia mostenirii

Am o problema mai delicata pe care incerc sa o rezolv de cateva luni, dar primesc mai multe variante, toate dificil de realizat. Este vorba de un apartament cumparat de unchiul meu acum aproximativ 35 de ani. Apartamentul a fost achizitionat pe baza de imprumut pe 25 de ani de la CEC si de la fabrica unde lucra. In acea perioada era casatorit cu o alta persoana. Dupa aproximativ doi ani, a divortat de dumneaei aceasta parasind locuinta in timp ce unchiul meu nu era acasa luand cu ea toate bunurile. Unchiul a castigat procesul de divort, urmand ca doamna respectiva sa-i plateasca suma de 3000 de lei. Nu a facut partaj, el considerand ca este apartamentul lui atat timp cat el a platit ratele si doaman respectiva a plecat fara urma si nici nu i-a achitat cei 3000 de lei. S-a casatorit cu actuala sotie cu care a avut o casnicie de peste 30 de ani. El a decedat acum doi ani si a lasat sotiei un testament prin care se specifica, toate bunurile mobile si imobile ii apartin dumneaei, urmand ca ulterior bunurile sa-mi revina mie.Specific ca nu a avut copii nici cu prima nici cu a doua sotie. Matusa mea a inceput demersurile pt a-mi face mie acctele dar i s-a spus ca nu are nici un drept. Am consultat un avocat si a spus ca tb sa ne judecam cu prima sotie sau sa mergem la un notar sa ne faca un act pe cea ce ii apartine. La notar, am fost indrumati catre judecatorie, sa deschida matusa proces, sa se stabileasca ce-i apartine. Noi nu stim despre prima sotie decat ce nume are, si ca nu e la noi in judet. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam? Matusa are temerea ca avand peste 70 de ani si bolnava, nu o sa aiba timpul necesar sa se judece sa obtina o hotarare si situatia apartamentului si a bunurilor sa ramana fara rezolvare.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:00, 24 August 2010
Introduceti actiunea si indicati ca ultim domiciliu ultima adresa pe care o cunoasteti.
In paralel formulati o cerere la IGP serviciul evidenta populatiei si solicitati sa va comunice ultima adresa cunoscuta a fostei sotii.
Posibil sa va comunice o adresa oarecare sau sa va spuna eventual ca a decedat.
Daca va comunica o adresa o citati la acea adresa.
In masura in care nu e nici la aceasta adresa o citati prin mica publicitate.
Daca a decedat va modificati actiunea solicitand introducerea in cauza a mostenitorilor fostei sotii. -dupa ce ii aflati evident-
Sigur ca aveti ceva de alergat .. dar .. e interesul dvs in fond ..
Nu avem nici o adresa, decat ca e posibil sa locuiasca prin judetul Botosani, iar numele nu e sigur, il stiu doar din hotararea de divort, unde scria ca revine la numele de dinaintea casatoriei.Dar daca s-a recasatorit, si-a schimbat si numele #-o. Se poate face o mostenire din partea matusii, cel putin sa avem ceva pana reusim sa o gasim pe doaman respectiva, sa ne judecam...
matusa nu va poate transmite ce nu are in proprietate; sa incerce o actiune in uzucapiune, daca s-a implinit termenul. Aveti nevoie de un avocat ptr. a va gasi solutii, problema d-voastra ese una destul de complexa.
avocat Cristina Popescu
buna ziua .
singura solutie este ca matusa dvs. se se adreseze instantei de judecata in sensul rezolvarii acestui aspect.
pe baza datelor din hotararea judecatoreaca de divort, puteti afla adresa de domiciliu a fostei sotii a unchiului dvs. de la evidenta populatiei .
solutii exista.
iar matusa dvs. poate mandata un tert /un avocat sa faca toate aceste demersuri pt. dansa si sa o reprezinte.
faceti o cerere la inspectoratul de evidenta a populatiei din judetul unde domiciliaza acea doamna pt a afla adresa dumneaiei.apoi trebuie sa o dati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are fosta sotie a decedatului??? ianca1980 ianca1980 Buna ziua, Va cer iar ajutorul in lamurirea unei probleme;unchiul meu a decedat in urma cu trei luni;era divortat,fara copii;in urma lui a ramas sora si mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi raluca-e raluca-e Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca o persoana decedata are copii? DeliaPetrescu DeliaPetrescu Sotul matusii mele a avut doua casatorii inainte de a se insura cu matusa mea. Cum pot afla daca din casatoriile anterioare au rezultat copii? Detin actul de ... (vezi toată discuția)