avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli comune intretinere imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli comune intretinere imobil

Salut!

Locuiesc intr-un imobil impreuna cu alte 2 familii (avand relatie de rudenie intre ele). Se impune ca sa se faca o reparatie capitala exterioara a acestui imobil deoarece tencuiala deja a cazut pana la caramida iar acoperisul nu mai rezita nici el prea mult timp. Casa este contruita in perioada interbelica si nu a avut parte de reparatii pana acum.
Familiile respective nici nu vor sa auda de reparatii motivand ca nu au bani. Eu detin in jur de 30% cota indiviza din imobil. Din ce m-am interesat, pe la altii care au avut probleme similare, au reiesit urmatoarele:
a) iti faci singur reparatiile pe partea ta de imobil....
Asta ar fi ca naiba, fiindca stau la et 1 (imobilul avand 2 et) iar izolatia unei case nu se face pe bucati.
b) ii notifici ca vei incepe reparatiile, faci reparatiile complete pe banii tai si apoi ii dai in judecata pentru recuperarea pagubelor....
la cum se misca justitia in Romania, mai ma gandesc
As vrea o parere avizata, eventual de la un jurist.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica fatada si acoperis SperantaN SperantaN Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in problema reabilitarii termice si a refacerii acoperisului si izolarea .Am facut sesizare la asociatie pt refacerea fatadei ... (vezi toată discuția)
Despagubire avarie autoturism nety2014 nety2014 De pe fatada unui balcon a cazut tencuiala si a spart luneta unui autoturism parcat la 1 m de imobil (distanta de 1 m este betonata pe aici circuland des si ... (vezi toată discuția)
Izolatie termica casa si schimbarea acoperisului AntoniaNeagu AntoniaNeagu Buna ziua, sunt copropietara unei case( 2 nivele) amplasate intr-o zona istorica a orasului Brasov, as dori sa o izolez terimic exterior si sa-i schimb ... (vezi toată discuția)