avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica fatada si acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica fatada si acoperis

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in problema reabilitarii termice si a refacerii acoperisului si izolarea .Am facut sesizare la asociatie pt refacerea fatadei pt ca e pericol de accident,lumea trece pe sub bloc,deja a cazut tencuiala si a accidentat 2 masini (parbriz spart ,tabla indoita),cei de la asociatie imi pun hartie sa refac eu ca imi cade tencuiala ca ei nu au cu ce si ca voi fi amendata.Mi-au dat un tabel cu reabilitaea termica,am semnat la vecini si vreau din nou sa fac sesizare dar trebuie sa fac cf legii pt ca e pericol aici la noi si e urgenta dar ei fac numai hartii.
Eu sunt la ultimul etaj,imi curge apa din tavan,am mucegai in casa sunt alergica si eu si copilul dar vecinii nu vor sa refaca izolatia si asociatia nu vrea sa se implice cu nimic.Asta pana accidenteaza o persoana ./Eu nu am nici o posibilitate sa fac,asta au spus sa fac eu si sa imparta,dar ar trebui sa se ocupe ei de siguranta cladirii. .Vreau sa fac sesizare din nou fiind urgenta ,sa pun si la Politie dar trebuie sa fac referire la lege,la obligatiile asociatiei de proprietari si a vecinilor,va rog spuneti-mi cum sa formulez si unde sa mai pun aceasta sesizare.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:03, 25 Mai 2012
Conform Legii 230/2007
CAPITOLUL I
Dispozitii generale, definitii
Art. 3. - c) proprietate comuna - toate partile dintr-un condominiu care nu sunt apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta;
d) proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata - cel putin o instalatie pe verticala care alimenteaza in comun tronsoane ori scari sau parti de constructie comune tronsoanelor ori scarilor, care nu pot fi definite separat din punct de vedere fizic ca pozitie si suprafata;
e) cota-parte indiviza - cota-parte de proprietate care ii revine fiecarei proprietati individuale din proprietatea comuna si este egala cu raportul dintre suprafata utila a proprietatii individuale si totalul suprafetelor utile ale tuturor proprietatilor individuale;

Deci fatada si acoperisul sunt parte comuna si este responsabilitatea tuturor proprietarilor pentru reparare,iar acest lucru trebuie sa fie dus la indeplinire de catre comitetul executiv si presedintele asociatiei.

Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;

CAPITOLUL VIII
Sanctiuni

Art. 56. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;
b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;
Partea exterioara a imobilului reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie incumba exclusiv responsabilitatea asociatiei de proprietari
Reprezentantul asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie detine autoritatea si competenta sa defsasoare demersuri pentru buna functionare parti comune constructie si instalatii din imobil
Politia nu are competenta sa se implice in solutionarea problemelor care tin strict de organizarea interna a asociatie de proprietari
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu gasiti intelegere sau presedintele nu se implica concret in solutionare,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii la fatada si terasa conform legii 230/2007 SperantaN SperantaN Locuiesc la et 7 ultimul,am infiltratii in apartament,mucegai,sunt alergica si am probeme de sanatate mari din aceasta cauza.Tencuiala blocului cade,este ... (vezi toată discuția)
Reparatii suprafețe comune bloc oana_miew oana_miew Buna ziua, Locuim intr-un bloc de 6 apartamente ; 2 dintre proprietari doresc sa facă lucrări pe suprafețele comune ( casa scării, fațada , ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti sa fac? Rew3 Rew3 Locuiesc la etajul 9 al unui bloc de 10 etaje, in urma cu 3 ani sa izolat blocul și vecinul de la etajul 10 si-a descoperit balconul (a stricat acoperișul ... (vezi toată discuția)